Περισσότερα παιδικά χαμόγελα!

E2FFD2CA08D42996ACEF31E031BA2EFD.jpg

  Με τεράστια επιτυχία και πολλά χαμόγελα έγινε στον χώρο της Τεχνόπολης, στο Γκάζι, η εκδήλωση-γιορτή όπου παρουσιάστηκαν τα εκπληκτικά αποτελέσματα του προγράμματος ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ. Οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και αυτό φάνηκε!

Το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014, τα παιδιά πήραν μέρος σε πολλές, δημιουργικές δραστηριότητες και οι «μεγάλοι» μάθανε όσα όμορφα και χρήσιμα κάνανε οι Γιατροί του Κόσμου για τη στοματική υγεία των παιδιών.

Επειδή δεν έχουν όλες οι οικογένειες τη δυνατότητα να στηρίξουν οικονομικά τη βασική οδοντιατρική περίθαλψη των μικρών μας φίλων, 50 εθελοντές οδοντίατροι επισκέπτονται 60 δημοτικά σχολεία του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιούν 7.500 φθοριώσεις και οδοντιατρικές εκτιμήσεις ενώ εντοπίζουν πάνω από 12.000 προβληματικά δόντια σε περιπτώσεις που χρειάζονται οδοντιατρική θεραπεία και ορθοδοντική παρέμβαση. Παράλληλα, πραγματοποιούνται καθημερινές επισκέψεις των παιδιών, στο νεοσύστατο οδοντιατρείο των Γιατρών του Κόσμου και σε συνεργαζόμενο οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

Το πιο φρέσκο και χαρούμενο νέο είναι ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς που διανύουμε, ξεκίνησαν και οι 1.500 ορθοδοντικές παρεμβάσεις.

Αυτή είναι άλλη μία ευχάριστη είδηση που αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ δεν περιορίζεται μόνο στην καταγραφή και στην εξέταση των προβλημάτων, αλλά φροντίζει και για τη θεραπευτική αποκατάστασή τους, καθώς και για την ορθοδοντική πρόληψη των παιδιών.

odontiatros1.jpg

Τα αποτελέσματα του προγράμματος μιλάνε από μόνα τους και κάνουν σχεδόν επιτακτική την ανάγκη συνέχισής του, αφού το έργο που έχει ήδη γίνει είναι εξαιρετικά σημαντικό. Χάρη σε αυτό, έχουνε δεχτεί βοήθεια εκατοντάδες οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες ενώ, παράλληλα, αντιμετωπίζεται σε μεγάλο βαθμό ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας.

Ας βοηθήσουμε όλοι να συνεχιστεί αυτό το σημαντικό και απολύτως απαραίτητο έργο των Γιατρών του Κόσμου για να συνεχίσουμε να βλέπουμε χαμόγελα γύρω μας.

odontiatros3.jpg

Η εθελοντική δράση και συμμετοχή ακόμα περισσότερων οδοντιάτρων θα οδηγήσει σε ακόμα πιο ευχάριστα αποτελέσματα και σε ακόμα περισσότερα χαμόγελα.

Βοηθήστε το πρόγραμμα ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ να μεγαλώσει. Η οδοντιατρική περίθαλψη αποτελεί δικαίωμα όλων.

Σημείωση: Η ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ στηρίζεται στην πρωτοβουλία της Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

odontiatros2.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *