Πέντε μυστικά για… όνειρα γλυκά

586C4D908744BD2EA5CC48B9AFB1B88D.jpg

  Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να υποφέρουν από διαταραχές στον ύπνο.

Αν κι εσείς είστε ανάμεσα σε αυτούς που πασχίζουν να κλείσουν ένα 8ωρο ύπνου την ημέρα και όταν ξυπνάτε νιώθετε χειρότερα από την ώρα που πέσατε στο κρεβάτι, ίσως έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε μερικά «εναλλακτικά μυστικά» που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε σαν πουλάκια!

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα δείτε ότι θα καταφέρατε να δείτε… όνειρα γλυκά!

1. Λεβάντα

lav1.jpg

Έρευνες έχουν δείξει ότι το άρωμα της λεβάντας μειώνει τους καρδιακούς ρυθμούς και την αρτηριακή πίεση, βοηθώντας το άτομο να χαλαρώσει και να απολαύσει ένα βαθύ ύπνο.

Ψεκάστε με λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας το μαξιλάρι σας, ή το προσκέφαλο του κρεβατιού σας και… αφεθείτε σε έναν χαλαρωτικό ύπνο!

2. Διαλογισμός

lav2.jpg

Οι έγνοιες και οι σκοτούρες που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος στο κεφάλι του δεν τον αφήνουν να ησυχάσει λεπτό.
Αν θέλετε να απολαύσετε ένα καλό ύπνο δοκιμάστε το διαλογισμό.

Περίπου 20 λεπτά προτού πέσετε για ύπνο, καθίστε σε ένα ήσυχο δωμάτιο και προσπαθήστε να αδειάσετε το μυαλό σας από οτιδήποτε σας προκαλεί αναστάτωση και «τριγυρίζει» στις σκέψεις σας.

Απελευθερωθείτε από το άγχος και το στρες της ημέρας και επικεντρωθείτε στην ηρεμία και την ησυχία του δωματίου.

Ακολουθώντας αυτό το «τελετουργικό» κάθε ημέρα θα καταφέρετε με τον καιρό να αποβάλλετε ό,τι σας προκαλεί άγχος και επηρεάζει τον ύπνο σας.

3. Ζεστό μπάνιο

lav3.jpg

Τίποτε δεν είναι πιο χαλαρωτικό από ένα ζεστό, αναζωογονητικό μπάνιο μετά από μια δύσκολη ημέρα.
Αν μάλιστα το συνδυάσετε με αρωματοθεραπεία (π.χ. έλαια λεβάντας) τότε θα καταφέρετε να φτάσετε μια ώρα ταχύτερα στη… χώρα του ύπνου!

4. Φαγητό και ποτό

lav4.JPG

Φροντίστε να μην τρώτε βαριά λίγο πριν πέσετε για ύπνο, ή να πίνετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη και αλκοόλ, καθώς όλα αυτά επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου.

Επιλέξτε εναλλακτικό μια κούπα με χλιαρό γάλα για να χαλαρώσετε τον οργανισμό και τις αισθήσεις σας.

5. Καλλυντικά προϊόντα

lav5.jpg

Χρησιμοποιείστε φυσικά καλλυντικά προϊόντα νυκτός που ενυδατώνουν και θρέφουν την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν χαλαρωτικά χάρη στα συστατικά τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *