Παρέμβαση Λυκουρέντζου για τις αξονικές τομογραφίες

 
Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου προκάλεσε δημοσίευμα εφημερίδας για υπέρογκο αριθμό αξονικών τομογραφικών πράξεων στην Ελλάδα.


«Ουδέποτε παρέλαβα την αναφερόμενη στο σχετικό δημοσίευμα έκθεση. Όπως ενημερώθηκα, τηρούνται από τον ΕΟΠΥΥ οι καταγραφές των εξετάσεων που πραγματοποιούνται τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια», δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος, ο οποίος ζήτησε έρευνα μέσω του ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας) για αυστηρό έλεγχο και καταλογισμό ευθυνών στους ιατρούς, οι οποίοι διαμορφώνουν τη ζήτηση των αξονικών τομογραφιών.

«Θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε όσους με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκονται», τονίζει ο υπουργός στην ανακοίνωσή του και αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξαντλεί το νομικό και θεσμικό πλαίσιο του Οργανισμού για να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις κοστολογήσεις των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

«Υπενθυμίζω ότι από τις αρχές Αυγούστου 2012, με απόφασή μου μείωσα στο ήμισυ την κοστολόγηση της στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας, από τα 12.500 ευρώ στα 6.500 ευρώ, και ζήτησα με την ίδια υπουργική απόφαση την επανακοστολόγηση όλων των ακτινογραφικών και τομογραφικών πράξεων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, με στόχο τη δραστική μείωση της σχετικής δημόσιας δαπάνης», καταλήγει ο κ. Λυκουρέντζος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *