Παρατείνεται η διάθεση αντιικών φαρμάκων

farmaka.medium.jpg

Παράταση στη διάθεση δωρεάν αντιικών φαρμάκων (οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη) από τα ιδιωτικά φαρμακεία προβλέπεται με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται έως την 30ή Ιουνίου 2016 η ισχύς της εγκυκλίου που αφορά τη διάθεση της οσελταμιβίρης και έως την 1η Οκτωβρίου η ισχύς της εγκυκλίου που αφορά τη διάθεση της ζαναμιβίρης.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο τα αντιικά χορηγούνται με σκοπό την αποτροπή εμφάνισης επιπλοκών από τη γρίπη σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και όπως διευκρινίζεται και κατά τη φετινή ενδημική περίοδο της γρίπης ισχύει η διαδικασία και οι προϋποθέσεις δωρεάν διάθεσης αντιικών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης, συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία, κυρίως στα άτομα με παράγοντες κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, ανεξαρτήτως του ιστορικού εμβολιασμού, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *