Παράνομοι 600 οίκοι ανοχής στο κέντρο

 
Σε συνθήκες παρανομίας απασχολούνται εκατοντάδες εκδιδόμενες γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας. Δυο στις τρεις δεν διαθέτουν την απαραίτητη κάρτα υγείας.


Η κατάσταση είναι απογοητευτική και στις νόμιμα απασχολούμενες, καθώς λιγότερες από τις μισές δεν υφίστανται τον υποχρεωτικό έλεγχο αντιαφροδισιακό έλεγχο.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπολογίζει ότι οι οίκοι ανοχής, συνυπολογίζοντας και τα στούντιο, ξεπερνούν τους 600 στο κέντρο της Αθήνας. Από αυτούς, άδεια λειτουργίας δε διαθέτει κανένας. Οι υγειονομικοί έλεγχοι, όπως αναφέρει το Έθνος, δείχνουν ότι τα ποσοστά των νόμιμα εκδιδομένων που υποβάλλονται στις τακτικές ιατρικές εξετάσεις είναι λίγο πάνω από 40%.

Πάντως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, υπολογίζεται ότι λειτουργούν τουλάχιστον 315 παράνομοι οίκοι ανοχής εντός των ορίων του.

Μόνο το 2011, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, ύστερα από συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο, εξέδωσαν αποφάσεις για τη σφράγιση 87 τέτοιων οικημάτων, σφραγίστηκαν 82, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και 196 επανασφραγίσεις κτιρίων.

Στο μεταξύ χτες οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ αποκάλυψαν ακόμα πέντε οροθετικές ιερόδουλες.

Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε 17 με τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν έρθει σε επαφή χιλιάδες άνδρες

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *