«Παράνομες οι διακοπές συμβάσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ»

DA50AE40C90A4D42ED93DAE7B6CF1795.jpg

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στη Θεσσαλονίκη, έκαναν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που απεργούν από την περασμένη Δευτέρα.

«Ο αγώνας τον οποίον δίνουμε δεν είναι μόνο αγώνας για την εργασιακή μας κατάσταση αλλά είναι και αγώνας για τη διατήρηση των δημόσιων δομών. Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της υγείας σαν γιατροί, σαν λειτουργοί της υγείας μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση να αλλάξει ρότα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης- Βορείου Ελλάδος και γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος Νίτσας.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υφυπουργού Υγείας περί διακοπής των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των γιατρών που δέχονται ασφαλισμένους το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία ο κ. Νίτσας είπε: «Θεωρώ απαράδεκτη την σύνδεση την οποία κάνει η κυβέρνηση μεταξύ ιδιωτικού ιατρείου, το οποίο βρίσκεται σε άλλη διεύθυνση με άλλη σύμβαση, και της εργασίας μας στις δημόσιες δομές, πράγμα το οποίο επιτρέπεται και δεν απαγορεύεται. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι κάτι παράνομο και θα δούμε νομικά πως μπορούμε να το προσβάλουμε».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τοποθετούμενος επί του ιδίου θέματος ο πρόεδρος του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης, είπε: «Είναι απαράδεκτη η τακτική της κυβέρνησης η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει τους γιατρούς επειδή ασκούν το δικαίωμά τους να απεργήσουν. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουνε δύο διαφορετικές συμβάσεις και διαμαρτύρονται απεργώντας επειδή απειλείται η εργασιακή τους υπόσταση. Στη μία περίπτωση οι γιατροί έχουν αμοιβή με μισθό, στην άλλη αμείβονται αν τους επισκεφτεί κάποιος ασφαλισμένος με 10 ευρώ την επίσκεψη. Το θέμα αφορά λίγους γιατρούς που διάλεξαν αυτόν το δρόμο και κυρίως αφορά την κυβέρνηση η οποία θέλησε να κάνει μια σύμβαση χωρίς να την συνδέσει με την άλλη και τώρα τους τιμωρεί επειδή υπέγραψαν τη δεύτερη σύμβαση. Θεωρούμε ότι είναι κάτι το εντελώς απαράδεκτο. Είναι κάτι εντελώς έξω από τον πολιτικό, κοινωνικό ηθικό και νομικό πολιτισμό ενός ευρωπαϊκού κράτους», πρόσθεσε ο κ.Τσάμης.

(Η φωτογραφία είναι από την κινητοποίηση γιατρών του ΕΟΠΥΥ και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα)

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *