«Παραιτηθείτε όλοι από τον ΕΟΠΥΥ»

 
Την παραίτηση όλων των συμβεβλημένων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ και τη συνέχιση της άσκησης της Ιατρικής ως πιστοποιημένων γιατρών στα ηλεκτρονικά συστήματα συνταγογράφησης και ελέγχου, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου των ιδιωτών γιατρών:

«Να μη συμβληθεί κανείς ήταν το μήνυμα του ΙΣΑ εξ αρχής, απέναντι στο προχειρολόγημα αυτό σύστασης του ΕΟΠΥΥ. Ο ενιαίος φορέας Υγείας που πάντα επιθυμούσαμε, προκειμένου να λειτουργήσει, χρειαζόταν χρήματα και οργάνωση με το λειτουργό υγείας στο επίκεντρο της ιατρικής. Διότι Υγεία με τον Γιατρό στη γωνία δε γίνεται.

Σήμερα βιώνουμε την καθολική αδυναμία του ΕΟΠΥΥ, όπως είχε προβλεφθει από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και είχε περιγραφεί στις γενικές συνελεύσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Επανειλημμένα, στις γενικές συνελεύσεις του ΠΙΣ το πλαίσιο λειτουργία του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκε διεξοδικά και πάρθηκε ρητή απόφαση κανείς να μη συμβληθεί στον ΕΟΠΥΥ, αφού ήδη είχαμε διασφαλίσει την απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος μέσα από την πιστοποίηση των γιατρών μας στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης.

Η προχειρότητα ενός ΕΟΠΥΥ χωρίς χρημοτοοικονομική μελέτη, χωρίς οργανωτικό πλαίσιο στήριξης αλλά και χωρίς πόρους, μήνες τώρα, καταδεικνύει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δυστυχώς επαληθεύτηκε. Η ισοπεδωτική πολιτική της εξαθλίωσης του ιατρικού κόσμου πρέπει να λάβει άμεσα τέλος. Οι γιατροί συνεχίζουν να προσφέρουν απλήρωτοι τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους, 3 χρόνια χωρίς ελπίδα αποπληρωμής των 350 εκατ ευρώ του Δημοσίου, ενώ σήμερα ο ΕΟΠΥΥ αφήνει χιλιάδες ιατρικές επισκέψεις και ιατρικές πράξει απλήρωτες, παραπλανώντας για ακόμη μία φορά με υποσχέσεις τους συμβεβλημένους γιατρούς του.

Προτρέπουμε τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς μέλη μας να παραιτηθούν άμεσα από έναν ΕΟΠΥΥ θνησιγενή που δε μπορεί να πληρώσει τους γιατρούς που έχουν ενταχθεί. Από τη στιγμή που πετύχαμε τη συνταγογράφηση για όλους με πιστοποιημένη διαδικασία, μπορεί ο ιατρικός κόσμος να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια και εργαστεί ελεύθερα μέσα από τον καθορισμό ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους».

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *