Πάνω από 900 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών έγιναν «ήρωες»

hero4-656x410.jpg

Με 925 νέους εγγεγραμμένους εθελοντές δότες μυελού των οστών, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, η πολύ σημαντική πρωτοβουλία «BeMyHero-Γίνε ο Ήρωας μου» που πραγματοποιήθηκε γι’ αυτό το σκοπό, στη Λαμία από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου 2015, στην πλατεία Ελευθερίας, υπό την αιγίδα του δήμου Λαμιέων.

Το «BeMyHero-Γίνε ο Ήρωας μου» και το μήνυμα ζωής και εθελοντικής προσφοράς του, συγκίνησε, ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε εκατοντάδες πολίτες της Λαμίας που ενημερώθηκαν και συμπαραστάθηκαν στην πρωτοβουλία, είτε με την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους, είτε ακόμη περισσότερο με την έμπρακτη συμμετοχή 925 εξ αυτών ως επίσημους πλέον εγγεγραμμένους εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την αληθινή ανθρωπιά τους αλλά και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που απέδειξαν ότι διαθέτουν με σθένος και απλόχερη προσφορά.

Το «BeMyHero-Γίνε Ο Ήρωας μου», άλλωστε αυτό είναι! Μία πολύ σημαντική, άμεση κι αυθόρμητη πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την απλή διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών, απλά με μια μπατονέτα! Στόχος του είναι και θα συνεχίσει να είναι: η αύξηση, σε πανεθνικό επίπεδο, του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών, δοτών που αποτελούν ελπίδα ζωής για όλους τους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση,αυξάνοντας της πιθανότητες ίασης τους. Η ανάγκη αύξησης των υποψηφίων δοτών, παραμένει διαρκώς μεγάλη κι επιτακτική αφού η χώρα μας υστερεί σε αριθμό έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η δράση «BeMyHero-Γίνε ο Ήρωας μου», με την ολοκλήρωση της στη Λαμία, στην Πλατεία Ελευθερίας, έδωσε για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μήνες, ένα πολύ δυναμικό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση και για την αναγκαιότητα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, καταφέρνοντας να έχει πλέον ενεργοποιήσει επιτυχημένα στον αγώνα αυτό, 1.187 νέους εθελοντές συμπολίτες μας σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο!

Καθόλη τη διάρκεια των τριών ημερών της δράσης στην Λαμία, οι ακούραστοι άνθρωποι του «BemyHero» μαζί με ειδικούς εθελοντές, διένειμαν σε όλους όσους βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, ενημερωτικά φυλλάδια, τους ενημέρωναν για τη δωρεά μυελού των οστών και παράλληλα τους προέτρεψαν με επιτυχία να γίνουν νέοι υποψήφιους δότες. Οι 925 νέοι υποψήφιοι δότες απλά συμπλήρωσαν την αίτηση και στην συνέχεια εύκολα και με ανώδυνο τρόπο έδωσαν δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα για την ταυτοποίηση του ιστικού τους τύπου. Κάθε νέος υποψήφιος δότης, πήρε μετά την εγγραφή του ένα συμβολικό, αναμνηστικό βραχιολάκι με τυπωμένο το κύριο μήνυμα της εκδήλωσης «BeMyHero». Από εδώ κι έπειτα στο μέλλον, αν κάποιος από τους νέους εθελοντές μπορεί να είναι τυχερός και βρεθεί να είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, τότε θα ειδοποιηθεί για τη δωρεά, η οποία γίνεται εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και ακίνδυνα με μέθοδο παρόμοια με αυτή της απλής αιμοληψίας.

Στη δράση «BeMyHero-Γίνε Ο Ήρωας μου» συμμετείχε ευγενικά αλλά και συνέβαλε καθοριστικά ο σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» όπου η διοργάνωση ευχαριστεί ιδιαίτερα. Με καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και με υπεύθυνο ενημερωτικό και συντονιστικό ρόλο στην διαδικασία λήψης των δειγμάτων των εθελοντών, ο σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με το κύρος του αλλά και την εμπειρία του, βοήθησαν το «BeMyHero» να πετύχει τον στόχο του πέρα από κάθε προσδοκία.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στους 50 εθελοντές-ήρωες που συμμετείχαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της διοργάνωσης, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, τον πολύτιμο χρόνο τους και πάνω απ’ όλα την απλόχερη προσφορά της ενέργειας τους και τους ακούραστου χαμόγελου τους. Επίσης πολλές ευχαριστίες αναλογούν σε όλους τους συνεργάτες επαγγελματίες που προσέφεραν εθελοντικά και αφιλοκερδώς υλικά, υπηρεσίες και ότι ήταν αναγκαίο για να γίνει ακόμη μία φορά ο «BeMyHero» μια κορυφαία διοργάνωση προσφοράς και ανθρωπιάς.

Τη δράση του «BeMyHero-Γίνε Ο Ήρωας μου» υποστήριξε με την ευγενική και θερμή παρουσία του ο ήδη εγγεγραμμένος εθελοντής δότης μυελού των οστών περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννης, ενώ την κοινωνική δράση εξ ολοκλήρου, είχε θέσει υπό την αιγίδα του και βοήθησε στην επιτυχή διοργάνωση της πολύπλευρα, ο δήμος Λαμιέων και ο δήμαρχος κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος στέκεται αρωγός και έχει σταθερή προσήλωση, στην στήριξη εθελοντικών ενεργειών ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. Οι πολίτες της Λαμίας με την πέρα από κάθε προσδοκία μαζική ανταπόκρισή τους και το ενδιαφέρον τους ανέδειξαν την πόλη ως πρωτεύουσα της ανθρωπιάς και της εθελοντικής δράσης, όπως προέτρεπε και ο Δήμαρχος στο κάλεσμα του πριν την πραγματοποίηση της δράσης.

Πέρσι το καλοκαίρι του 2014, το «BeMyHero» βρέθηκε στις Ράχες Στυλίδας και μέσα σ’ ένα διήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Δωρεά Μυελού των Οστών κατάφερε και συγκέντρωσε 262 νέους εθελοντές Δότες. Φέτος μέσα σ’ ένα τριήμερο με 925 νέους εθελοντές, κάθε αισιόδοξος στόχο κατερρίφθη, οπλίζοντας το «BeMyHero» με σιγουριά, αισιοδοξία και βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει το έργο του στο άμεσο μέλλον και σε άλλες πόλεις για να γίνουν όλοι οι Έλληνες όσοι έχουν την δυνατότητα εθελοντές δότες μυελού των οστών και να μπορέσουν να σώσουν κάποια στιγμή μία ανθρώπινη παιδική ζωή.

Πώς γίνεται κάποιος Εθελοντής Δότης μυελού των Οστών;

Εθελοντής δότης μυελού των οστών, μπορεί να γίνει όποιος είναι μεταξύ 18-45 χρονών με την εξής απλή διαδικασία:

1. Ενημερώνεται αναλυτικά για το κάθε στάδιο της διαδικασίας και κατόπιν συμπληρώνει την ειδική αίτηση.

2. Δίνει δείγμα σάλιου του, με μία μπατονέτα, για να ελεγχθεί πιθανή συμβατότητα.

3. Αν βρεθεί συμβατός με ασθενή, τότε θα κληθεί να προσφέρει αιμοποιητικά κύτταρα με τρόπο παρόμοιο της αιμοδοσίας.

Μάθετε περισσότερα στο www.oramaelpidas.gr και στο www.facebook.com/bemyhero2. hero2.jpghero3.jpghero5.jpghero7.jpghero8.jpghero9.jpg

hero1.jpg

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *