«Ούτε στη χούντα τέτοια συμπεριφορά, κάποιοι επιθυμούν να σιωπήσω»

1C5F7C070E7DC0066322E8CC1983C738.jpg

  Επεισοδιακή ήταν η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη της τέως πρόεδρου του ΟΚΑΝΑ, καθώς τελικά, αναγκάστηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στον πεζοδρόμιο της οδού Αβέρωφ, έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα. Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού απαγόρευσε στην παραιτηθείσα πρόεδρο να δώσει τη συνέντευξη στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου. Η Μένη Μαλλιώρη σχολίασε: «Τέτοια συμπεριφορά δεν την έχω υποστεί ούτε στη χούντα. Κάποιοι επιθυμούν να σιωπήσω».

Ακολούθως, χαρακτήρισε «ψεύδη και ανακριβή και επιλεκτική πληροφόρηση» τις κατηγορίες εναντίον της και προέτρεψε τον γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, να τη διαψεύσει, εάν τα όσα αναφέρει ο ίδιος για τον ΟΚΑΝΑ, δηλαδή ότι οι αυξήσεις μισθών κατά 182% στον Οργανισμό, αφορούν χρονικό διάστημα μετά το 2009. Επίσης, είπε ότι το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ έχει υπαχθεί κανονικά στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, και έχει υποστεί και τις τρεις μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους.

Για όσα συνέβησαν έξω από το κτίριο του ΟΚΑΝΑ, η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, που αναπληρώνει την παραιτηθείσα πρόεδρο, ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία».

Στις καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του ΟΚΑΝΑ αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε σήμερα με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν είμαι δικαστής. Είμαι υπουργός. Έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες από την πλευρά της κ. υφυπουργού, η οποία έχει την αρμοδιότητα και την οποία περιβάλλω με απεριόριστη εμπιστοσύνη, οι οποίες έχουν πάει στα αρμόδια όργανα. Η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη έγινε αποδεκτή, διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *