Όσοι νιώθουν νέοι… ζουν πιο πολύ

4559DE015731D3F7E9E48EABF565918D.jpg

  Όσοι δηλώνουν νέοι, ακόμη κι αν η ηλικία τους δεν ανταποκρίνεται σε αυτό, μπορεί να ζουν πιο πολύ.

Αυτό υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από το University College London, οι οποίοι βρήκαν ότι οι άνθρωποι που δηλώνουν ότι νιώθουν πιο νέοι από την πραγματική τους ηλικία, είναι πιο πιθανό να ζουν πιο πολύ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι η θετική στάση προς τη ζωή και η αποδοχή της ηλικίας μας είναι το «κλειδί» για μια μακρά και υγιή ζωή.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν τρία ή και περισσότερα χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία, εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά θανάτου σε σχέση με εκείνους που νιώθουν ότι είναι… όσο είναι ή λίγο μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η αίσθηση που έχει κανείς για την ηλικία του συνιστά «προγνωστικό θανάτου» ακόμη κι όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ποσοστά θανάτου, όπως ασθένειες, οικονομική κατάσταση, μόρφωση, κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ και σωματική δραστηριότητα.

Με βάση την ίδια έρευνα, όσοι νιώθουν πιο μεγάλοι από την πραγματική τους ηλικία εμφανίζουν 40% μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν, σε σχέση με όσους δηλώνουν ακόμη «παιδιά».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *