Οκτάχρονη το 8ο θύμα της γρίπης των πτηνών

 
Από τη γρίπη των πτηνών πέθανε ένα οκτάχρονο κοριτσάκι στην Ινδονησία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της ασθένειας από την αρχή του έτους σε οκτώ.


Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, το παιδί πέθανε στις 3 Ιουλίου στα ανατολικά της νήσου Ιάβας. Πιθανότατα η 8χρονη προσβλήθηκε από τον ιό όταν πήγε μαζί με την οικογένειά της να αγοράσουν κοτόπουλα στην τοπική αγορά και τα πουλιά σφαγιάστηκαν μπροστά της.

Στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι από γρίπη των πτηνών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που δεν περιλαμβάνει την περίπτωση του κοριτσιού, από το 2003 έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια αυτή 157 άνθρωποι στην Ινδονησία, σε σύνολο 357 σε όλο τον κόσμο.

Συχνά η Ινδονησία παρουσιάζεται ως ο «αδύναμος κρίκος» στην αλυσίδα για την καταπολέμηση της γρίπης των πτηνών, γιατί πολλά νοικοκυριά εξακολουθούν να εκτρέφουν κοτόπουλα ή άλλα πουλιά, χωρίς να τα εμβολιάζουν, μολονότι ο νόμος το απαγορεύει.

Ο ιός Η5Ν1 μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο και οι επιστήμονες φοβούνται μήπως μια μετάλλαξή του επιτρέψει τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανδημία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *