Οι τροφές «ασπίδα» κατά του Αλτσχάιμερ

Alzheimer-656x410.jpg

Κάθε 68 δευτερόλεπτα διαγιγνώσκεται και μια νέα περίπτωση νόσου Αλτσχάιμερ παγκοσμίως.

Πρόκειται για μια μη θεραπεύσιμη, εκφυλιστική ασθένεια και η πιο κοινή μορφή άνοιας. Εντοπίζεται στους ανθρώπους πάνω από 65 ετών αν και το λιγότερο συχνά, πρόωρο Αλτσχάιμερ μπορεί να εμφανιστεί πολύ νωρίτερα, ίσως και πριν τα 50.

Συνήθως, οι ειδικοί προτρέπουν όσους βρίσκονται σε «επικίνδυνες» ηλικίες, να ακονίζουν το μυαλό τους με μια σειρά από γρίφους, παζλ και σταυρόλεξα αλλά υπάρχουν και μια σειρά από τροφές που φαίνεται ότι βοηθούν εξίσου καλά και «φρενάρουν την ασθένεια». Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι αποτρέπουν την εκδήλωσή της, αλλά σε κάθε περίπτωση θωρακίζουν περισσότερο τον οργανισμό.

Εκτός πάντως από το να αποθηκεύετε στο ψυγείο σας τρόφιμα που ενισχύουν τον εγκέφαλο, ο Σύλλογος Αλτσχάιμερ συνιστά να περιοριστούν τα κορεσμένα λίπη, η χοληστερόλη, τα εξευγενισμένα σάκχαρα και το αλάτι.

Στον αντίποδα των παραπάνω, δείτε ποιες είναι οι τροφές που κρατούν μακριά το Αλτσχάιμερ…

Παντζάρια

trofes1.jpg

Σιρόπι από σφένδαμο

trofes2.jpg

Καλέ και σπανάκι

trofes3.jpg

 

Μούρα

trofes4.jpg

Σολομός

trofes5.jpg

Ελαιόλαδο

trofes6.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *