Οι «παρενέργειες» του πασχαλινού τραπεζιού

 
Η Κυριακή του Πάσχα και το πλούσιο γεύμα που περιλαμβάνει μπορεί, εάν δεν προσέξουμε, να φανεί επικίνδυνο για την υγεία.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά, καθώς παρατηρείται αυξημένη εισαγωγή στα νοσοκομεία της χώρας που υπολογίζεται ότι αγγίζει το 30%.


Τα φαγητά της ημέρας αυτής, που για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι το αρνί, περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά, αλάτι και χοληστερόλη.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την πρόληψη των πιθανών «παρενεργειών» από το πασχαλινό τραπέζι.

– Λόγω και της Μεγ. Εβδομάδας και της νηστείας που πολλοί έχουν ακολουθήσει, καλό είναι να φροντίσουμε την ημέρα της Κυριακής να έχουμε ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή από το πρωί και να μην περιμένουμε νηστικοί να πέσουμε με τα μούτρα στο αρνί. Ένα ικανοποιητικό και πλήρες πρωινό μας επιτρέπει να καταναλώσουμε πιο λογικές ποσότητες κρέατος.

– Το ψωμί περιττεύει με όσα θα υπάρχουν στο τραπέζι. Αν θέλουμε να φάμε ωστόσο, δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε. Μια φέτα είναι αρκετή.

– Η πέτσα του αρνιού όση ώρα ψήνεται είναι πειρασμός. Ωστόσο η κατανάλωσή της πρέπει να γίνεται με μέτρο.

– Μπορούμε αντί για αρνί να προτιμήσουμε κατσίκι που έχει λιγότερο λίπος.

– Μία από τις αιτίες των πιθανών «παρενεργειών» που μπορεί να προκύψουν είναι ότι δεν συνειδητοποιούμε πόσο τρώμε. Αν σερβίρουμε σε πιάτο, θα έχουμε καλύτερο έλεγχο της συνολικής ποσότητας που θα φάμε. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να το αδειάσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα.

– Προσοχή πρέπει να δοθεί φυσικά και στην ποσότητα του αλκοόλ ειδικά από όσους έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

– Το επόμενο γεύμα δεν χρειάζεται να είναι εξίσου πλουσιοπάροχο. Αντίθετα προτιμήστε ένα ελαφρύ γεύμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *