Οι ονειροπόλοι ταλαιπωρούνται από αϋπνίες

50B1E6534C9265C8FB2B048CF4844476.jpg

  Οι άνθρωποι που χάνονται στις ονειροπολήσεις τους στη διάρκεια της ημέρας και το μυαλό τους ταξιδεύει διαρκώς είναι πιο πιθανό να ταλαιπωρούνται από αϋπνίες σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Sleep.

Η ομάδα του επικεφαλής ερευνητή Dr Sean Drummond αναπληρωτή καθηγητή ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια συνέκρινε τις μαγνητικές τομογραφίες 25 ενηλίκων μέσου όρου ηλικίας 32 ετών οι οποίοι δεν είχαν προβλήματα ύπνου με εκείνες 25 ενηλίκων που ταλαιπωρούνταν από αϋπνίες.

Το ενδιαφέρον εύρημά τους είναι ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της ονειροπόλησης παρέμεναν ενεργοποιημένες ακόμη και την ώρα που ο εγκέφαλος των συγκεκριμένων ενηλίκων είχε στραφεί προς τη διεκπεραίωση άλλων πολύπλοκων εργασιών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός τους εργάζεται πιο εντατικά για την ολοκλήρωση μιας εργασίας και κουράζεται περισσότερο.

Σύμφωνα με τον Dr Drummond «οι άνθρωποι με αϋπνία δεν έχουν προβλήματα μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά ο εγκέφαλός τους δεν λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά και στη διάρκεια της ημέρας. Αυτά τα ημερήσια προβλήματα σχετίζονται με μετρήσιμες ανωμαλίες της εγκεφαλικής δραστηριότητας οι οποίες μας παρέχουν βιολογικούς δείκτες για την επιτυχή αντιμετώπιση της αϋπνίας».

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *