Οι ομοφυλόφιλοι πιο επιρρεπείς στα ναρκωτικά

 
Οι ομοφυλόφιλοι έχουν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν ναρκωτικές ουσίες, συγκριτικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό, αναφέρει νέα έρευνα.


Μάλιστα, ένας στους πέντε παρουσιάζει σημάδια εξάρτησης από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.

Στην έρευνα που έγινε από το ίδρυμα Lesbian and Gay Foundation σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Central Lancashire συμμετείχαν 4.000 άνθρωποι τα τελευταία δύο χρόνια.

Πάνω από το ένα τρίτο των ομοφυλόφιλων αντρών και γυναικών και των αμφιφυλόφιλων δήλωσε ότι είχε δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά παράνομη ναρκωτική ουσία τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την έρευνα.

Το ποσοστό αυτό στον υπόλοιπο πληθυσμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές αρχές για την εγκληματικότητα στη Βρετανία και την Ουαλία, είναι στο 5%, γράφει η Daily Mail.

Τα πιο κοινά ναρκωτικά που ανέφεραν οι ερωτηθέντες ήταν η κάνναβη και τα «poppers», ένα νιτρώδες υγρό το οποίο πωλείται σε μικρά μπουκαλάκια και το οποίο εισπνέεται. Από τη λίστα δεν έλειπαν η κοκαΐνη, τα χαπάκια έκσταση, η κεταμίνη και οι αμφεταμίνες.

Σύμφωνα με την έρευνα οι ομοφυλόφιλοι είχαν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν δοκιμάσει κοκαΐνη τον τελευταίο μήνα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, και 13 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάνει χρήση κεταμίνης.

Τα ποσοστά χρήσης της ηρωίνης ήταν τα ίδια και στις δύο κατηγορίες πληθυσμού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *