Οι μέρες που ανησυχούμε περισσότερο για την υγεία μας

113D370B00A280B40C452A27E3F5EB94.jpg

  Μετά τις υπερβολές του Σαββατοκύριακου είναι μάλλον λογικό να ανησυχούμε για την υγεία μας στο ξεκίνημα της εργάσιμης εβδομάδας. Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι αναζητήσεις στο Google αναφορικά με την υγεία μας σημειώνουν ρεκόρ την πρώτη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας ακολουθούμενη από την δεύτερη με ελάχιστη διαφορά. Καθώς όμως η εβδομάδα προχωρά χάνουμε το ενδιαφέρον μας για τα ιατρικά θέματα σύμφωνα με τους ψυχολόγους του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο.

Οι ερευνητές ανάλυσαν τις αναζητήσεις για θέματα υγείας στο Google κάθε μέρα από το 2005 ως το 2012. Αναλύοντας τα δεδομένα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σχετικές αναζητήσεις την Δευτέρα και την Τρίτη είναι κατά 30% υψηλότερες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας μαζί.

Οι αναζητήσεις μειώθηκαν κατά 3% τις Τετάρτες, 15% τις Πέμπτες και σχεδόν κατά το ήμισυ τις Παρασκευές, ενώ το Σαββατοκύριακο η πτώση ήταν της τάξεως του 80%, με το ενδιαφέρον να ανακινείται ξανά ελαφρά την Κυριακή.

Η ερμηνεία των ειδικών είναι ότι οι κάθε λογής υπερβολές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όσον αφορά την διατροφή, το αλκοόλ και τα ξενύχτια πυροδοτούν τη μετέπειτα διάθεση για ενημέρωση σχετικά με την υγεία.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *