Οι κίνδυνοι που κρύβουν τα ψηλοτάκουνα για την υγεία

 
Τα ψηλοτάκουνα κάνουν κακό στην υγεία σας. Ωραία τα high heels αλλά η ζημιά που προκαλούν είναι ανεπανόρθωτη.

Περίπου 1 εκατομμύριο γυναίκες πριν τα 40 υποφέρουν από πόνο στα γόνατα ή κότσι. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.


Πόνος στα γόνατα
Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Ξεκινήστε τη γυμναστική
Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα διατηρήσετε την ελαστικότητα των αρθρώσεών σας, αλλά ταυτόχρονα θα χάσετε και κιλά. Οι υπέρβαροι άνθρωποι ασκούν πίεση στις αρθρώσεις τους κι αυτό μπορεί να οδηγήσει τελικά σε αρθρίτιδα.

Προσέξτε τα παπούτσια σας
Περίπου το 50% των ανθρώπων πάσχουν από πλατυποδία ή υπτιασμό, παθήσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά των αρθρικών χόνδρων με το πέρασμα των χρόνων. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση πάτων στα παπούτσια ή την αγορά ανατομικών παπουτσιών.Μην περπατάτε με τακούνια Φυλάξτε τα για ειδικές περιπτώσεις, αλλά σε καμία περίπτωση μην τα προτιμήσετε όταν πρόκειται να περπατήσετε πολύ. Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Arthritis & Rheumatism έδειξε ότι οι γυναίκες που φορούν συχνά ψηλά τακούνια έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από πόνους στη φτέρνα και τον αστράγαλο τα επόμενα χρόνια.

Κότσι
Τα ψηλά τακούνια κάνουν τα πόδια σέξι, αλλά το ρητό «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» ίσως πρέπει να το απαρνηθείτε για λίγο. Τα στενά παπούτσια ασκούν συνεχή πίεση στο μπροστινό μέρος του ποδιού σας, δημιουργώντας ερεθισμούς στις αρθρώσεις σας Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει κότσι, δηλαδή μια σκληρή προεξοχή στη βάση του μεγάλου δαχτύλου. Οι μισές γυναίκες υποφέρουν από τέτοιες καταστάσεις κι αν θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες να βρεθείτε κι εσείς ανάμεσά τους, έχετε υπόψη σας τις παρακάτω στρατηγικές:

Αγοράστε παπούτσια που εφαρμόζουν σωστά στο πόδι σας
Περίπου το 88% των γυναικών επιλέγει παπούτσια που δεν είναι κατάλληλα, με αποτέλεσμα το πόδι να στριμώχνεται, όπως αναφέρει η Αμερικανική Ποδιατρική Εταιρία.
Αν είστε ανάμεσα σε 2 νούμερα, επιλέξτε το μεγαλύτερο ή επιδιορθώστε το μικρότερο στο μπροστινό μέρος σε τσαγκάρη, έτσι ώστε να μην πιέζει το πόδι σας.

Αποφύγετε τα μυτερά
Αυτού του είδους τα παπούτσια εμποδίζουν τη σωστή ευθυγράμμιση του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού, γι’ αυτό καλύτερα να διαλέξετε ένα ζευγάρι με στρογγυλό ή τετράγωνο μπροστινό μέρος. Αν επιμένετε στις αγαπημένες σας μυτερές μπότες, σιγουρευτείτε ότι διαλέγετε το σωστό νούμερο.

Το μυστικό
Πάντα έχω μαζί μου ένα ζευγάρι αθλητικά ή μπαλαρίνες ώστε να περπατώ άνετα, ακόμη και στο studio την ώρα των διαλειμμάτων. Ωραία τα ψηλοτάκουνα αλλά ακόμη καλύτερη και η υγεία μας!

Πηγή:omorfamystika.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *