Οι κίνδυνοι από τις δίαιτες γιο-γιο

 
Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να χάσουν βάρος πρέπει να προσέξουν πολύ καθώς η απόφασή τους αυτή θα μπορούσε να τους κάνει περισσότερο κακό από καλό, αν δεν καταφέρουν να μείνουν πιστές στη δίαιτά τους.


Έρευνα του πανεπιστημίου Wake Forest της Βόρειας Καρολίνας αποκάλυψε ότι οι γυναίκες άνω των 50 ετών που έχασαν βάρος και μετά το ξαναπήραν είχαν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή πάθηση.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιακά προβλήματα σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Βρήκαν ότι παρότι η κακή χοληστερόλη, η πίεση του αίματος, τα τριγλυκερίδια και το σάκχαρο βελτιώθηκαν με την απώλεια βάρους, επέστρεψαν στα προ της δίαιτας επίπεδα και σε μερικές περιπτώσεις σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα όταν το άτομο έπαιρνε ξανά κιλά.

«Σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ στις γυναίκες η απώλεια του βάρους και η διατήρησή του προσφέρει τα καλύτερα δυνατά οφέλη στην υγεία τους. Όμως η επαναπρόσληψη βάρους μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Daniel Deavers.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή επιθεώρηση Journal of Gerontology: Medical Sciences.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *