Οι γυναίκες που γεννούν μετά τα 30 ζουν περισσότερο

Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που μένουν έγκυες φυσιολογικά και γεννούν μετά τα τριάντα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν πιο πολλά χρόνια σε σχέση με τις γυναίκες που έκαναν το τελευταίο τους παιδί πριν από αυτή την ηλικία.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το «Boston University School of Medicine», πήραν μέρος 551 οικογένειες, οι οποίες είχαν μέλη που έζησαν μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όσες γυναίκες γέννησαν το τελευταίο τους παιδί 33 ετών και άνω, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 95 τους χρόνια, συγκριτικά με τις γυναίκες που γέννησαν μέχρι τα 29 τους χρόνια.

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας, Paola Sebastian, μια γυναίκα που το σώμα της και το αναπαραγωγικό της σύστημα της δίνει τη δυνατότητα να γίνει μητέρα φυσιολογικά (χωρίς εξωσωματική γονιμοποίηση ή άλλες μεθόδους) μετά τα τριάντα, φαίνεται πώς γερνά με πιο αργούς ρυθμούς και έχει πολλές πιθανότητες να ζήσει περισσότερα χρόνια.

Βέβαια, όπως τόνισε η Sebastian, αυτό δε σημαίνει ότι οι γυναίκες πρέπει να καθυστερούν να γίνουν μητέρες, ελπίζοντας ότι έτσι θα ζήσουν περισσότερο, αφού κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται από την έρευνα. Αντίθετα προτρέπει τις γυναίκες να ακούνε το βιολογικό τους ρολόι.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *