Οι γυναίκες που μικροδείχνουν ζουν και πιο πολύ

B575090A3DD90E2A7AC872A188DF6684.jpg

  Οι γυναίκες που δείχνουν πιο μικρές από την πραγματική τους ηλικία, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν και περισσότερο σε σχέση με όσες δείχνουν μεγαλύτερες.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που μοιάζουν πιο νέες έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό.

Η ερευνητική ομάδα ισχυρίζεται ότι για πρώτη φορά συνδέεται το προσδώκιμο ζωής ενός ατόμου με την ταχύτητα που γερνάει το δέρμα τους.

«Είναι η πρώτη φορά που συνδέεται η χαμηλή αρτηριακή πίεση με την εμφάνιση ενός ατόμου. Τα ευρήματά μας καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για έναν υγιεινό τρόπο ζωής» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Dr David Gunn στη Daily Mail.

«Μάλιστα, το χαρακτηριστικό του προσώπου που βρήκαμε ότι συνδέεται με την αρτηριακή πίεση, δεν ήταν οι ρυτίδες, αλλά το “σακούλιασμα” ή “κρέμασμα” του προσώπου» πρόσθεσε.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση επηρεάζει το ένα τρίτο των ενηλίκων, κι αν δεν αντιμετωπιστεί αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.

Είναι γνωστή αλλιώς και ως ο «αθόρυβος δολοφόνος», καθώς τα συμπτώματα συνήθως δεν είναι εμφανή, παρά μόνο όταν είναι πλέον αργά. Αποτελετί τη μεγαλύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journals of Gerontology.

Βάσει αυτής οι γυναίκες που είχαν μικρότερο κίνδυνο να υποφέρουν από καρδιαγγειακές ασθένειες έδειχναν πάνω από δύο χρόνια μικρότερες από την πραγματική τους ηλικία.

Στη μελέτη συμμετείχαν 514 ενήλικες με μέση ηλικία τα 63 έτη.

«Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης μας θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να παρακολουθούν την υγεία τους και κυρίως την αρτηριακή τους πίεση, καθώς όπως δείχνει η μελέτη μας δεν επηρεάζει μόνο την κατάσταση της υγείας τους, αλλά και την εξωτερική τους εμφάνιση» κατέληξε Dr Diana Van-Heemst, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης, από το Leiden University Medical Centre της Ολλανδίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *