Οι ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας για τα μαλλιά σας

0EF676538D6DF2C3D05E102EEE3D10C6.jpg

Είναι γνωστό ήδη από την παράδοση ότι η μπίρα χρησιμοποιούνταν από παλιά ως θεραπευτικό για τα μαλλιά και το δέρμα.

Μείγματα μαγιάς μπίρας χρησιμοποιούνται παλαιότερα ως προστατευτικά. Και σήμερα όμως, βασιζόμενη στις ιδιότητες της η σύγχρονη κοσμετολογία τη χρησιμοποιεί ως ένα βασικό συστατικό φροντίδας και περιποίησης των μαλλιών και της επιδερμίδας.

Όσοι μάλιστα θυμάστε χαρακτηριστική είναι η διαφήμιση της δεκαετίας του ’80 ακόμη και σαμπουάν την περιείχαν και μας έλεγαν χαρακτηριστικά «μην την πιείτε … λουστείτε».

Ας δούμε όμως γιατί πρέπει και να την πιούμε (πάντα με μέτρο).

Οι επιστήμονες σήμερα αποδίδουν στη μπίρα ολοένα και περισσότερες ιδιότητες, γεγονός που οφείλεται στην πλούσια σε σημαντικότατα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά στοιχεία σύστασή της. Συγκριμένα, στη μπίρα περιέχονται συστατικά όπως ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Τα συστατικά αυτά βοηθούν την πραγματοποίηση αντιδράσεων στον οργανισμό και ελέγχουν τη δραστηριότητα πολλών ενζύμων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις μεταβολικές λειτουργίες των κυττάρων, επιταχύνοντας την ανάπτυξη των μαλλιών, την ανάπλαση του δέρματος και την επούλωση των τραυμάτων.

Παράλληλα, η μπίρα είναι ιδιαιτέρως πλούσια σε ισχυρότατες αντιοξειδωτικές ουσίες, με σημαντικότατη προστατευτική δράση για τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι στη μπίρα περιέχονται ορισμένα από τα δραστικότερα αντιοξειδωτικά συστατικά, με κυριότερα από αυτά διάφορα φλαβονοειδή, όπως η τυροσόλη και η ρεσβερατρόλη.

Οι ουσίες αυτές παρουσιάζουν ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση, δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα κύτταρα του δέρματος και εξουδετερώνοντάς τες.

Κατά αυτόν τον τρόπο παρέχουν μια σημαντική ασπίδα προστασίας στα μαλλιά και το δέρμα έναντι παραγόντων που παράγουν τις ελεύθερες ρίζες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, το στρες, το κάπνισμα και οι διάφορες τοξικές ουσίες που διαχέονται στο περιβάλλον, ως προϊόντα της νέας τεχνολογίας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *