Οι επεμβάσεις με λέιζερ έχουν και παρενέργειες και δεν αφορούν όλους

Η επέμβαση με λέιζερ για την αποκατάσταση της όρασης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μυωπίας είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη τεχνική που βελτιώνεται συνεχώς με το πέρασμα των ετών


Πολλοί άνθρωποι, κυρίως οι νεότεροι, παίρνουν την απόφαση να κάνουν την επέμβαση για να απαλλαγούν από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι συγκεκριμένες ομάδες έχουν περισσότερο ανάγκη να προχωρήσουν στην επέμβαση σε σχέση με κάποιες άλλες. Πρώτοι στη λίστα είναι όσοι έχουν δυσανεξία στους φακούς επαφής και τα μάτια τους είναι κόκκινα και όσοι είναι αλλεργικοί στα υγρά των φακών. Επίσης, η επέμβαση είναι χρήσιμη στους ανθρώπους που εργάζονται σε κακό περιβάλλον όπου κυριαρχεί η σκόνη, η βρωμιά και η ξηρότητα.

Σε αυτήν την περίπτωση οι φακοί επαφής ξεραίνονται και λερώνονται εύκολα, με αποτέλεσμα η επέμβαση να αποτελεί πολύ καλή εναλλακτική επιλογή. | Το λέιζερ, τέλος, συνιστάται σε όσους ασχολούνται με τα σπορ και δεν μπορούν να φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής οι οποίοι μπορεί να χαθούν ανά πάσα στιγμή.

Για να αποφανθεί ο γιατρός ότι ο ασθενής μπορεί να κάνει την επέμβαση χωρίς να έχει επικίνδυνες παρενέργειες θα πρέπει να πάρει σωστό ιστορικό και να ζητήσει κάποιες εξετάσεις. Σε γενικές γραμμές πάντως, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει ξεπεράσει το 18ο έτος της ηλικίας, να έχει καλή γενική υγεία και σταθερή όραση τον τελευταίο χρόνο. Θα πρέπει επίσης να μην πάσχει από άλλες ασθένειες της όρασης όπως οι χρόνιες παθήσεις του κερατοειδούς και του αμφιβληστροειδούς.

Πρόβλημα μπορεί να υπάρξει αν ο ενδιαφερόμενος έχει περισσότερους από 8 ? 9 βαθμούς μυωπίας. Σε αυτήν την περίπτωση γίνονται κι άλλες εξετάσεις και, αν τελικά αποφασιστεί η επέμβαση, είναι πιθανό να μείνουν κάποιοι βαθμοί μυωπίας. Επιπλέον, χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν γίνεται η επέμβαση σε άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών, ο μηδενισμός της μυωπίας μπορεί να κάνει επιτακτική την ανάγκη γυαλιών για πρεσβυωπία.

Τέλος, οι επεμβάσεις με λέιζερ δεν πρέπει να γίνονται σε γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *