«Οι Έλληνες θα καταλήξουν να καταπίνουν αλεύρια αντί για φάρμακα»

 
Σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία εγκυμονεί η προωθούμενη αδειοδότηση μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως πολυϊατρείων και διαγνωστικών κέντρων στην Ελλάδα, χωρίς πλέον να είναι απαραίτητο, το 51% της μετοχικής σύνθεσης ν’ ανήκει σε γιατρούς.


Αυτό υποστήριξε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή σημερινή εκδήλωση του φορέα, με θέμα «Η κατάργηση της ηθικής στην άσκηση της ιατρικής δια του Μνημονίου».

«Οι Έλληνες θα καταλήξουν να καταπίνουν αλεύρια αντί για τα φάρμακά τους, γιατί αυτά θα τους δίνουν και, όπως το 1999 είχαν ξεφυτρώσει παντού οι ΑΕΛΔΕ του χρηματιστηρίου, που σήμερα οι περισσότερες έχουν κλείσει, έτσι θα ξεφυτρώσουν και τα ιατρικά κέντρα. Μόνο που οι Έλληνες αυτή τη φορά δεν θα χάσουν μόνο τα λεφτά τους, αλλά και τα χρήματα και την υγεία τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Κατά τον ίδιο, όλα τα μέτρα που πέρασαν στις αρχές του Νοεμβρίου στον τομέα της υγείας, «αιφνιδιαστικά και άνευ προειδοποίησης και σε αντίθεση με όσα είχαν συζητηθεί προηγουμένως» είναι απαράδεκτα και δεν έχουν καμία σχέση με τις επιταγές της ΕΕ, καθώς αντίκεινται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Απλά εξυπηρετούν στυγνά συμφέροντα» ισχυρίστηκε ο κ. Εξαδάκτυλος, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες και πρόσθεσε ότι η ιατρική κοινότητα δεν πρόκειται να δεχτεί τις προωθούμενες αλλαγές.

«Δεν είμαστε πρόβατα, ούτε δεδομένοι και δεν πρόκειται να θυσιαστούμε σε έναν Μολώχ, που ούτε γνωρίζουμε ποιος είναι. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να γίνουν κινητοποιήσεις και να μπουν στο τραπέζι θέματα που υποτίθεται ότι έχουν κλείσει», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *