Οι Βρετανοί προτιμούν τον καναπέ από το γυμναστήριο

 
Ο πληθυσμός της Μεγάλης Βρετανίας είναι από τους πιο… «καθιστικούς» του κόσμου, με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από «μη ενεργούς» πολίτες συγκριτικά με τη γειτονική Γαλλία.


Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι και οι Αμερικανοί «βάζουν τα γυαλιά» στους Βρετανούς σε ό,τι αφορά την άσκηση.

Το 63,3% του πληθυσμού δεν γυμνάζεται αρκετά, όσο τουλάχιστον συστήνουν οι ειδικοί, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και καρκίνο. Αντίστοιχα, το ποσοστό αυτό στις ΗΠΑ είναι 40,5%.

Η Αγγλία έχει τον τρίτο κατά σειρά λιγότερο γυμνασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη, μετά τη Σερβία με ποσοστό 68,3% και τη Μάλτα με 71,9%.

Στη Γαλλία λιγότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν ασκείται, ενώ στη super-fit Ολλανδία λιγότερο από το ένα πέμπτο του πληθυσμού δεν κάνει γυμναστική.

Οι ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα χρησιμοποίησαν στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και η μελέτη τους δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *