«Οι ασθενείς πάνε στο γιατρό όταν έχουν ανάγκη»

6E2BAFA5BBAD37D7224063BB019A0F18.jpg

  Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για το «χαράτσι» των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η συνταγογράφηση είναι ιατρική πράξη. «Δεν υπάρχει αρχή, μέση και τέλος και οι ασθενείς δεν ξέρουν τι να κάνουν. Πρέπει το υπουργείο Υγείας να μας εξηγήσει ακριβώς τι συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πατούλης.

Ο επιστήμονας μάλιστα εξέφρασε και τους φόβους του ότι μπορεί οι ασθενείς να πάρουν οποιοδήποτε φάρμακο στα φαρμακείο. «Φοβόμαστε ιδιαίτερα ότι μπορεί να παίρνουν μόνοι τους φάρμακα και ότι μπορεί να καταφύγουν στην αυτοθεραπεία», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι: «Δημιουργείται μεγάλη ανασφάλεια».

Ο κ. Πατούλης σημείωσε ακόμη ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα μπορούσε να δώσει λύση. «Ας πάψουμε να βλέπουμε τον κάθε ασθενή ως έναν άνθρωπο που θέλει να αιμορραγήσει το σύστημα. Όλοι πάνε στο γιατρό εάν το έχουν ανάγκη», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ μάλιστα ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να δίνουμε φάρμακα αν δεν εξετάσουμε. Ακόμη όμως και να το είχαμε κάνει, πρέπει να εξετάσουμε ξανά». Και κατέληξε λέγοντας ότι: «Θεωρώ ότι πρέπει να διευκρινιστούν πολλά πράγματα και δεν πρέπει να γίνονται άλλα πρόχειρα πράγματα στην Υγεία. Γι’ αυτό αντιδρούμε κι εμείς».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *