Οδηγίες προς ταξιδιώτες για ασφαλείς διακοπές…

Πηγή χαράς και ανανέωσης αλλά και νοσογόνος εστία είναι για τον άνθρωπο τα ταξίδια. Οι καλοκαιρινές διακοπές μάς φέρνουν σε επαφή με ξένα περιβάλλοντα, στα οποία ο οργανισμός συχνά δυσκολεύεται να προσαρμοστεί.


Πηγή χαράς και ανανέωσης αλλά και νοσογόνος εστία είναι για τον άνθρωπο τα ταξίδια. Οι καλοκαιρινές διακοπές μάς φέρνουν σε επαφή με ξένα περιβάλλοντα, στα οποία ο οργανισμός συχνά δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των τόπων που επισκεπτόμαστε, η διαφορά στις συνθήκες υγιεινής και οι νέοι μικροοργανισμοί στους οποίους εκτιθέμεθα αρκούν για να προκαλέσουν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία.

Τα σοβαρότερα εξ αυτών είναι η διάρροια των ταξιδιωτών που προσβάλλει το 25-50% όσων επισκέπτονται τις αναπτυσσόμενες χώρες, η ναυτία, το jet-lag, λοιμώξεις που οφείλονται στην κατανάλωση ακατάλληλων τροφών και ποτών, τα ηλιακά εγκαύματα και η θερμοπληξία, τα δαγκώματα από έντομα και άλλα ζώα. Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα λόγω των αυξημένων πιθανοτήτων για επαφές με άγνωστα άτομα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αλλά και στις συμβουλές των γιατρών σε όσους λαμβάνουν συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *