«Όχι» Κουρουμπλή σε φαινόμενα μαυραγοριτισμού στην Υγεία

fyxn5dz4.medium.jpg

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε σήμερα ότι το υπουργείο θα κάνει τα πάντα ώστε οι πολίτες να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα και δεν θα ανεχθεί φαινόμενα μαυραγοριτισμού.

Ο υπουργός Υγείας, που συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η ομαλή τροφοδοσία φαρμάκων σε φαρμακεία και νοσοκομεία. Όπως είπε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Κ.Λουράντος, τουλάχιστον 20 φαρμακαποθήκες (οι περισσότερες στην Αττική) ζητούν μετρητά από τους φαρμακοποιούς και βάζουν πλαφόν στις παραγγελίες συγκεκριμένων φαρμάκων.

«Θα τηρηθεί ο νόμος και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την κατάσταση σε βάρος των πολιτών « τόνισε ο Π.Κουρουμπλής.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ήδη έχουν δοθεί 160 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία με στόχο να πληρωθούν οι προμηθευτές για να διασφαλιστεί η προμήθεια υλικού, ενώ διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι θα λάβουν 85 εκ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο των οφειλών του κράτους προς αυτούς για το Μάρτιο, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Ο Π.Κουρουμπλής ρωτήθηκε και για την επιδιωκόμενη συμφωνία με τους δανειστές και είπε πως «θα περιλαμβάνει εισπρακτικά μέτρα αλλά και καλύτερη αναδιανομή των βαρών με αναπτυξιακά μέτρα, και μια δέσμευση για το χρέος, καθώς η λογική των Ευρωπαίων είναι να γίνουν προσπάθειες πριν πάρουν αποφάσεις για το χρέος».

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *