Ο πιο καλός ο μαθητής

8883C37FA8332675E3CEF49E517DB9A6.jpg

  Εκπαιδευτικοί και ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό που κάνει κάποιον «καλό μαθητή» είναι η θέληση και η αποφασιστικότητά του να μάθει κάτι νέο και το να έχει τα κατάλληλα εργαλεία.

1. Ρίξτε στο στα κόμικ και τα βιβλία με γραφικές αναπαραστάσεις:
Πρόσφατη μελέτη του καθηγητή Jeremy Short του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, που δημοσιεύτηκε στο Business Communication Quarterly, έδειξε ότι τα κόμικ βοηθούσαν τα μεγάλα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων να θυμούνται πράγματα λέξη προς λέξη, απ’ ό,τι τα παραδοσιακά εγχειρίδια. «Μπορώ να απομνημονεύσω ατάκες από ταινίες και ολόκληρες σειρές από βιβλία, όμως δε μπορώ να κάνω το ίδιο με τα εγχειρίδια» είπε ο ίδιος.

2. Γραφτείτε στο γυμναστήριο:
Η τακτική άσκηση βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη και… ενδεχομένως και τους βαθμούς σας!

Η καρδιαγγειακή άσκηση στέλνει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο και καθώς γερνάει κανείς, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι ειδικοί, το σωρευτικό αποτέλεσμα μπορεί να βελτιώσει την υγεία των νευρώνων.

3. Μοιραστείτε τις γνώσεις σας:
Ξανακρατήστε σημειώσεις ή γράψτε ερωτήσεις και απαντήστε τες. Σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή αυτή η πρακτική θα μπορούσε να είναι η εξής: Ενημερώστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτετε με το τί μαθαίνετε.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, βρήκαν πρόσφατα ότι οι φοιτητές που ανανέωναν συχνά το λογαριασμό τους στο Twitter, για ζητήματα που αφορούσαν τα μαθήματά τους, ήταν πιο ενημερωμένοι για την εξεταστέα ύλη και είχαν και καλύτερους βαθμούς.

4. Κάντε ένα τεστ πριν ξεκινήσετε το διάβασμα:
Πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι είναι πιο αποτελεσματικό να κάνει κανείς ένα τεστ πριν καν διαβάσει κάτι για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο.

Σύμφωνα με ένα πείραμα που έγινε το 2009, έδειξε ότι οι φοιτητές που προσπάθησαν να απαντήσουν τις ερωτήσεις σε ένα τεστ νευρολογίας προτού διαβάσουν την ύλη γι’ αυτό, μια εβδομάδα μετά θυμούνταν περισσότερες πληροφορίες από εκείνους που είχαν ρίξει μια ματιά στην ύλη από πριν και από όσους είχε ζητηθεί να τις απομνημονεύσουν. Δοκιμάστε τον εαυτό σας: προσπαθείστε να βρείτε την απάντηση και όταν μάθετε τη σωστή, μάλλον δε θα την ξεχάσετε ποτέ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *