Ο καλός ύπνος κάνει καλό στη… σχέση

 
Σύμφωνα με νέα μελέτη του ερευνητή Μπραντ Χάσλερ του πανεπιστημίου της Αριζόνα των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική υπηρεσία Science Daily, η ποιότητα μιας σχέσης επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου των δύο συντρόφων και αντίστροφα η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει την σχέση. Η μελέτη του Χάσλερ έγινε σε ζευγάρια χωρίς παιδιά για διάστημα μιας εβδομάδας, χρησιμοποιώντας ημερολόγιο.


Παρόλο που και οι δύο επηρεάζονται από αυτή την αμφίδρομη σχέση, υπάρχουν διαφορές στην επιρροή του παράγοντα που επηρεάζει περισσότερο ανάμεσα στα δύο φύλα. Συγκεκριμένα, οι άνδρες αν έχουν καλό ύπνο, έχουν και βελτίωση στη σχέση τους, ενώ αντίθετα οι γυναίκες κάνουν πιο άστατο ύπνο όταν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση την ημέρα.

Γι’αυτό το λόγο ο επικεφαλής της έρευνας συμβουλεύει τα ζευγάρια να πέφτουν για ύπνο, έχοντας πρώτα λύσει τις διαφορές τους και ακόμα να αποφεύγουν να μπλέκονται σε αντιπαραθέσεις, όταν ένας από τους δύο – ή και οι δύο- δεν κοιμήθηκε καλά το βράδυ. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η έρευνα κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός «φαύλου κύκλου», όπου ο κακός ύπνος χειροτερεύει τη σχέση και στη συνέχεια η προβληματική σχέση επιδρά αρνητικά στον ύπνο.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *