Ο καφές ασπίδα προστασίας από τις επιπτώσεις του αλκοόλ

Γνωρίζουμε σήμερα ότι η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με σημαντικά προβλήματα υγείας και ένα όργανο που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο είναι το συκώτι.

Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να παρουσιάσουν μια ασπίδα προστασίας, η οποία δεν είναι άλλη από τον αγαπημένο σε πολλούς καφέ. Γνωρίζατε λοιπόν ότι ο καφές μπορεί να μας προστατέψει από την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων;

Για του λόγου το αληθές έγινε μια μεγάλη μετα – ανάλυση, η οποία περιλάμβανε σειρά επιμέρους μελετών, έλαβε υπ’ όψη 355 επιστημονικά άρθρα και δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Gastroenterology & Hepatology. Στη μελέτη αυτή διερευνήθηκε η επίδραση του καφέ στο ήπαρ σε σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι ο κίνδυνος για επιπλοκές στο συκώτι σε άτομα που έπιναν καφέ ήταν σημαντικά χαμηλότερος.

Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από οφέλη που φαίνεται να έχει ο καφές για την υγεία μας, τα οποία οφείλονται στο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά περιεχόμενό του. Γνωρίζουμε σήμερα ότι είδη καφέ όπως ο στιγμιαίος ή ο ελληνικός εμπεριέχουν μια σειρά αντιοξειδωτικών, όπως τα χλωρογενικά οξέα και οι μελανοϊδίνες, τα οποία σχετίζονται με την καλύτερη υγεία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *