Ο ιός του Δυτικού Νείλου δε αποτελεί κίνδυνο

%20%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πιστοποιήσει την παρουσία του ιού του δυτικού Νείλου. Είναι η πέμπτη χρονιά που παρακολουθούμε το θέμα και φέτος βρισκόμαστε στα χαμηλότερα επίπεδα κινδύνου», αναφέρει ο Σπύρος Μουρελάτος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Οικοανάπτυξη», η οποία συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα καταπολέμησης εντόμων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις δειγμάτων αίματος από κοτόπουλα και ακμαία κουνούπια που διενεργούνται σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε χαμηλά χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται για τον επόμενο μήνα και για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας ο κίνδυνος παρουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών.

Όπως διευκρινίζει ο Σπύρος Μουρελάτος, οι μετρήσεις που γίνονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έχουν προβλεπτική ισχύ για το επόμενο χρονικό διάστημα. «Με βάση τα στοιχεία που πήραμε από τις μετρήσεις, σίγουρα δε θα έχουμε κρούσματα μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξαναδούμε τα δεδομένα. Ωστόσο συνήθως το πρόβλημα του ιού του Δυτικού Νείλου είναι εντονότερο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο» προσθέτει.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *