Νοσοκομείο της Ρώμης «μπέρδεψε» τα έμβρυα δυο ζευγαριών

7C9C324B4C2DF6E4D687C50BACA92BA1.jpg

  Διοικητική έρευνα στο νοσοκομείο Σάντρο Περτίνι της Ρώμης διέταξε το ιταλικό υπουργείο υγείας, μετά από την ανακάλυψη τραγικού λάθους που οφείλεται, πιθανότατα, σε νοσηλευτές:

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Ρώμη, κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας τεχνητής γονιμοποίησης, τον περασμένο Δεκέμβριο, εμφυτεύτηκαν λάθος έμβρυα σε δυο γυναίκες. Η κάθε μία από τις δυο, άρχισε να κυοφορεί το έμβρυο που έπρεπε να τοποθετηθεί στην μήτρα της άλλης.

Η πρώτη γυναίκα συνεχίζει να κυοφορεί δίδυμα. Πρόκειται να γεννήσει τον Αύγουστο. Η δεύτερη απέβαλε και μέσω του δικηγόρου της αφήνει τώρα να διαρρεύσει ότι είναι έτοιμη να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

«Η όλη υπόθεση έπρεπε να μην λάβει, πιθανότατα, τέτοια δημοσιότητα, διότι τώρα κινδυνεύουμε να καλλιεργήσουμε ψύχωση, να αρχίσουν να αμφιβάλουν χιλιάδες ζευγάρια τα οποία υποβλήθηκαν σε τεχνητή γονιμοποίηση αν είναι πράγματι οι βιολογικοί γονείς των παιδιών τους» είπε στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα γνωστός Ιταλός δικηγόρος ο οποίος θα ασχοληθεί με την υπόθεση.

Το νοσοκομείο Περτίνι έκανε γνωστό ότι όσα ζευγάρια το ζητήσουν θα υποβληθούν δωρεάν σε τεστ Dna.

Ο γενετιστής Τζουζέπε Νοβέλι, πάντως (πρόεδρος ειδικής επιτροπής που συστάθηκε από την περιφέρεια της Ρώμη με στόχο να διαλευκανθεί η υπόθεση) ζήτησε να γίνουν και νέα γενετικά τεστ επαλήθευσης ώστε να αποκλεισθεί – σε σχέση με τα δυο ζευγάρια αυτά – η πιθανότητα το λάθος να αφορά τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων και όχι τη γονιμοποίηση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *