«Νοσεί» η υγεία στις Σέρρες

 
Υπολειτουργεί ο τομέας της Υγείας στο νομό Σερρών καθώς ειδικευόμενοι και ειδικοί ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου πραγματοποιούν επισχέσεις εργασίας και οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας του νομού και τα περιφερειακά ιατρεία απεργούν.


Οι ασθενείς που χρίζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στήνουν ατελείωτες «ουρές» στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου Σερρών περιμένοντας ώρες, ακόμη και για μία συνταγή ή μία τυπική διαγνωστική ιατρική επίσκεψη.

Περισσότερο από το 70% των ειδικευομένων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου απέχει από τα καθήκοντα του, ενώ το 10% των ειδικών ιατρών συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας, δημιουργώντας ιατρικά κενά που καλούνται να καλύψουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας του νομού. Την ίδια ώρα άσπρες ταμπέλες έξω από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του νομού ενημερώνουν τους ασθενείς ότι « οι γιατροί βρίσκονται σε απεργία διαρκείας και εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά».

Κοινό αίτημα όλων των ιατρών που απέχουν από τα καθήκοντά τους είναι η άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *