Νερό με λεμόνι: Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία εκτός από τη συμβολή του στο αδυνάτισμα

Η προσθήκη μερικών σταγόνων λεμονιού στο νερό αποτελεί έναν απλό τρόπο για να παραμένετε υγιείς.

Το νερό με λεμόνι δεν σας κρατά μόνο ενυδατωμένους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά προσφέρει πολλά ακόμη οφέλη στον οργανισμό λόγω των αντιβακτηριακών και αντιικών ιδιοτήτων του και της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

Το λεμόνι έχει αναζωογονητική γεύση και άρωμα, ενώ αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C. Χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά ποτά και αφεψήματα, τσάι, κοκτέιλ, χυμούς κ.α.

Ο συνδυασμός του όμως με χλιαρό νερό είναι αυτός που έχει τα περισσότερα οφέλη για το σώμα σας.

Καταρχάς μπορεί να γίνει καλός σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα. Το χλιαρό νερό με λεμόνι βοηθά στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού του σώματος. Μελέτες έδειξαν ότι το λεμόνι περιέχει αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετέ το πρωί με άδειο στομάχι.

Δείτε άλλα οφέλη από την τακτική κατανάλωση νερού με λεμόνι.

Βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας: Λόγω της βιταμίνης C που περιέχουν τα λεμόνια, το νερό με λεμόνι συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων, την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας και των βλαβών από την ηλιακή ακτινοβολία. Κρατά επίσης το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Βοηθά στην πέψη: Πίνετε κάθε πρωί χλιαρό νερό με λεμόνι για να βελτιώσετε τη λειτουργία του πεπτικού και να απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας.

Προλαμβάνει τη νεφρολιθίαση: Τα λεμόνια περιέχουν κιτρικό άλας, συστατικό που βοηθάει στη διάσπαση των αποθέσεων ασβεστίου και στην επιβράδυνση του σχηματισμού κρυστάλλων. Το νερό με λεμόνι είναι ένας καλός συνδυασμός για να προλάβετε ή και να απομακρύνετε τις πέτρες από τα νεφρά.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού: Η βιταμίνη C στα λεμόνια είναι το κύριο αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει το ανοσοποιητικό. Μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.Δυναμώνει: Τα λεμόνια είναι καλή πηγή καλίου και ασβεστίου, που βελτιώνουν την υγεία των μυών και των οστών. Το ασβέστιο βελτιώνει επίσης τις ορμόνες, τη λειτουργία των νεύρων και προλαμβάνει τον σχηματισμό θρόμβων αίματος.

Καταπολεμά τα προβλήματα του αναπνευστικού: Τα λεμόνια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, του πονόλαιμου και της φλεγμονής των αμυγδαλών.

Διαβάστε ακόμη...