Νεκρά βρέφη από μηνιγγίτιδα στο Ζεφύρι

vrefos.jpg

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε βρέφη, εκ των οποίων δύο θανατηφόρα, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

Συγκερκιμένα, το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου σχετικά με τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε βρέφη Ρομά, εκ των οποιών τα δύο κατέληξαν.

Τα βρέφη, που διέμεναν στην περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής, νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία ΓΝΠ «Π. & Α. Κυριακού» και ΓΝΠ «Αγ.Σοφία».

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προκειμένου να μεριμνήσουν για την άμεση χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλες τις επαφές των κρουσμάτων.

Την Πέμπτη κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη στο τόπο κατοικίας των κρουσμάτων και προέβη σε επιδημιολογική επιτήρηση, αναζήτηση επαφών των κρουσμάτων και χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άμεσα εκτεθειμένους.

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι σοβαρή λοίμωξη που οφείλεται στο βακτήριο Neisseria meningitides, το οποίο μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *