Νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

suntago.medium.jpg

Εικοσιπέντε νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, που θα έχουν ενσωματωθεί μέχρι το τέλος του έτους στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, εξασφαλίζουν καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή.

Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες συνταγογράφησης για διάφορες νόσους με στόχο την χρήση των πλέον ενδεδειγμένων φαρμακευτικών αγωγών. Έως τώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας έχει ενταχθεί ένα Θεραπευτικό Πρωτόκολλο Συνταγoγράφησης (ΘΠΣ) για δυσλιποδαιμία, 5 για την οστεοπόρωση, 5 ρευματολογικά, 3 για τον σακχαρώδη διαβήτη και ένα για την αρτηριακή υπέρταση.

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί 7 ακόμα ΘΠΣ, από τα οποία 4 είναι νευρολογικά και αφορούν ένα την άνοια, 2 το πάρκινσον και ένα την επιληψία. Άλλα 2 αναπνευστικά, από τα οποία ένα για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ΧΑΠ, 1 για τη χρόνια βρογχίτιδα, και ένα για το άσθμα. Μέσα στο Νοέμβριο θα ενταχθούν ακόμα 2 ΘΠΣ, 1 για ψωρίαση και 1 για θρομβοεμβολική νόσο. Ακόμα 1 θεραπευτικό πρωτόκολλο που αφορά την καρδιακή αρρυθμία, θα έχει ενταχθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως επίσης ενημερώνει το υπουργείο Υγείας, η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) προβαίνει στην ανάπτυξη ενός εθνικού συστήματος «κλεισίματος ραντεβού» για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Η εν λόγω διαδικτυακή εφαρμογή των ραντεβού είναι έτοιμη, και έχει εφαρμοστεί πιλοτικά στο ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας στην Αθήνα, ενώ αναμένεται η σταδιακή επέκταση της στα υπόλοιπα ΠΕΔΥ της χώρας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *