Νέα τεχνική αποκατάστασης του μαστού

 
Φυσικό μαστό, χωρίς ενθέματα σιλικόνης, αποκτούν εκ νέου οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί -λόγω καρκίνου- σε ολική μαστεκτομή, χάρη στη μικροχειρουργική. Τα θεαματικά αποτελέσματα, των μικροχειρουργικών επεμβάσεων αποκατάστασης μαστού, παρουσιάστηκαν στο 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Σαντιάγκο της Χιλής και απέσπασαν τον θαυμασμό της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.


Κι αυτό γιατί ο νέος μαστός της γυναίκας προσεγγίζει αυτόν που της είχε αφαιρεθεί λόγω του καρκίνου, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τεχνική. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε (24 Φεβρουαρίου -1 Μαρτίου 2013) με την συμμετοχή πλαστικών χειρουργών επανορθωτικής μικροχειρουργικής από 105 χώρες.

«Πράγματι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς ο νέος μαστός δημιουργείται από ιστό της γυναίκας, που λαμβάνεται από την κοιλιά, το μηρό η τον γλουτό της. Το αποτέλεσμα δείχνει σαν μαστός, συμπεριφέρεται σαν μαστός, ενώ η γυναίκα τον αισθάνεται σαν μαστό», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» Δρ Ανδρέας Γραββάνης, MD, PhD, FEBOPRAS.

Σύμφωνα με τον Δρ Ανδρέα Γραββάνη, ο πλαστικός χειρουργός με ειδική εμπειρία στην επανορθωτική μικροχειρουργική, αρχικά επιλέγει και ενημερώνει την γυναίκα ποιο σημείο (κοιλιά, μηρός, γλουτός) είναι το πιο κατάλληλο ως κρημνός- μόσχευμα (ιστός – δέρμα και λίπος μαζί με τα αγγεία του) για την αποκατάσταση. Τέτοιες επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού. Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται συστηματικά στην Πλαστική Κλινική του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Η χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης διαρκεί 6 με 8 ώρες, η νοσηλεία 4-5 ημέρες και η πλήρης αποκατάσταση 4-6 εβδομάδες. Η αποκατάσταση της θηλής γίνεται συνήθως σε δεύτερο χρόνο με τοπική αναισθησία, χρησιμοποιώντας τοπικό κρημνό (C-V flap, star flap) από τον ανακατασκευασμένο μαστό, ενώ η θηλή αποκαθίσταται με τατουάζ δίνοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα .

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *