Νέα στοιχεία για τον καρκίνο του μαστού

 
Μια αναλυτική έρευνα στο γενετικό κώδικα 348 όγκων προερχόμενων από γυναίκες με καρκίνο του μαστού αποκάλυψε νέα δεδομένα για τη νόσο, συμπεριλαμβανομένης και της ανακάλυψης ότι ορισμένοι τύποι καρκίνου του μαστού και καρκίνου των ωοθηκών είναι πολύ πιο συγγενικοί γενετικά από ότι είναι οι υποτύποι καρκίνου του μαστού μεταξύ τους.


Στο πλαίσιο της έρευνας που δημοσιεύθηκε online στο επιστημονικό περιοδικό Nature οι ερευνητές ανίχνευσαν το DNA, το RNA και τις πρωτεΐνες των όγκων.

Τα ευρήματα των ερευνητών επιβεβαιώνουν τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι κακοήθεις όγκοι θα πρέπει να κατηγοριοποιηθούν και να αντιμετωπιστούν φαρμακευτικά με βάση τα γονίδια των οποίων η λειτουργία διαταράσσεται και όχι σύμφωνα με τη θέση του όγκου στο σώμα.

«Με αυτή την έρευνα έχουμε κάνει ένα γιγάντιο βήμα πιο κοντά στην κατανόηση της γενετικής προέλευσης τεσσάρων σημαντικών υποτύπων καρκίνου του μαστού», δήλωσε ο ερευνητής Dr Matthew Elis πρόεδρος ιατρικής ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τον Dr Elis η έρευνα αυτή επιτρέπει στους ειδικούς να διερευνήσουν ποια φάρμακα είναι πιο αποτελεσματικά με βάση το γενετικό προφίλ των όγκων γεγονός που σημαίνει ότι όγκοι σε διαφορετικά σημεία του σώματος με κοινό γονιδιακό προφίλ θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν με παρόμοια φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *