Νέα μέθοδος ανίχνευσης και αφαίρεσης όγκων στο μαστό

BFF47F00187058AE60C5C159756E107A.jpg

  Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος ανίχνευσης και αφαίρεσης μη ψηλαφητών όγκων στο μαστό, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία σε 45χρονη ασθενή στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Η μέθοδος βασίζεται στη χρήση ραδιοϊσοτόπου, το οποίο εξασφαλίζει ταχεία και ιδιαίτερα ασφαλή διάγνωση μέσα από μία σχεδόν ανώδυνη διαδικασία για τον ασθενή.

Η νέα πρωτοποριακή μέθοδος έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία διετία από ειδικευμένους χειρουργούς μαστού και πυρηνικούς ιατρούς σε διεθνές επίπεδο και βασίζεται στο συνδυασμό της κλασικής βιοψίας φρουρού λεμφαδένα (τεχνική SNB-Sentinel Node Biopsy) και νέας διαδικασίας εντοπισμού μη ψηλαφητών όγκων υπό την καθοδήγηση ραδιοϊσοτόπου (τεχνική ROLL-Radioguided Occult Lession Locallization).

Τα βασικά πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής είναι, ότι δεν υπάρχει φόβος να μην βρεθεί η βλάβη, κάτι που συνέβαινε στην τεχνική με το συρμάτινο οδηγό (hook), καθότι υπήρχε πιθανότητα μετακίνησής του.

Επιπλέον, αφαιρείται η βλάβη με ακρίβεια στο μαστό, δίχως να αφαιρείται παραπάνω μαζικός αδένας, οπότε επιτυγχάνεται και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ σε περίπτωση που η ταχεία βιοψία στον μη ψηλαφητό όγκο βγει θετική, τότε την ίδια χρονική στιγμή μπορεί να πραγματοποιηθεί η βιοψία του φρουρού λεμφαδένα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *