Νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στην Κίνα

 
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι το στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών διαγνώσθηκε για πρώτη φορά σε μια επαρχία του νοτίου τμήματος της χώρας.


Πρόκειται για έναν 65χρονο κάτοικο της επαρχίας Φουτζιάν, ο οποίος αποτελεί το πιο πρόσφατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην χώρα.

Πάντως συνολικά 37 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τον 65χρονο δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού.

Αυτήν την εβδομάδα διεγνώσθη εξάλλου το πρώτο κρούσμα του Η7Ν9 στην Ταϊβάν. Επρόκειτο για έναν άνδρα που προσβλήθηκε από τον ιό σε ταξίδι του στην ηπειρωτική χώρα.

Κινέζοι επιστήμονες επιβεβαίωσαν χθες ότι το στέλεχος αυτό του ιού της γρίπης των πτηνών, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο, μεταδίδεται από τα πουλερικά στον άνθρωπο.

Συνολικά 23 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην Κίνα από τον ιό αυτόν, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα ανέρχονται σε σχεδόν 120, τα περισσότερα από τα οποία έχουν διαγνωστεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Το Η7Ν9 είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα στελέχη του ιού της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσε την Τετάρτη μέλος της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) η οποία μετέβη στην Κίνα για να πραγματοποιήσει έρευνα για την νόσο αυτήν. Ο ΠΟΥ υπογράμμισε ότι το στέλεχος αυτό του ιού μεταδίδεται πιο εύκολα από προηγούμενο στέλεχός της γρίπης των πτηνών, το οποίο έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στον κόσμο από το 2003.

Ωστόσο μέχρι στιγμής «δεν έχει διαπιστωθεί καμία βιώσιμη μορφή μετάδοσης του ιού αυτού από άνθρωπο σε », υπογράμμισαν οι ερευνητές του ΠΟΥ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *