Νέα και καινοτόμα προγράμματα από το Ι Love dyslexia

E637F914BF2935784339B7DCF50218A8.jpg

  Το I love dyslexia (ΙLD) o πρώτος στην Ελλάδα και από τους ελάχιστους παγκοσµίως, εξειδικευμένος χώρος βιωματικής εκμάθησης των αγγλικών για μαθητές (παιδιά, εφήβους, ενήλικες) με δυσλεξία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συνεχίζει και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά να καινοτομεί.

Η δράση του «I love dyslexia» επεκτείνεται στην εκπαίδευση καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στους πρότυπους ολιστικούς τρόπους εκπαιδευτικής προσέγγισης µαθητών µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στη διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένη γλώσσα. Η εκπαίδευση βασίζεται στο πρωτογενές υλικό του και τα καινοτόµα προγράµµατα που εφαρµόζονται σε αυτό, αποσπώντας τιµητικές διακρίσεις από τα Υπουργεία Παιδείας & Ανάπτυξης.

 Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, η χρήση τελευταίων τεχνολογιών και ο ιδιαίτερα διαµορφωµένος χώρος του ενώνουν µε πρότυπο τρόπο την αρχιτεκτονική µε την εκπαίδευση, δηµιουργώντας έναν µοναδικό «κόσµο» εργαλείο, απαραίτητο για την υποστήριξη και υλοποίηση του καινοτόµου εκπαιδευτικού προγράµµατος του. Τα προγράμματα εκπαίδευσης καθηγητών έρχονται σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων workshops για γονείς και μαθητές.

Όπως σημειώνει η ειδική παιδαγωγός και ιδρύτρια του ILD κα Αγγελική Παππά «Στόχος μας ήταν πάντα να αποτελούμε ένα πρότυπο χώρο ολιστικής εκπαίδευσης, που μπορεί να προσαρμόζεται και να αναπτύσσεται τόσο γρήγορα και πολυμορφικά, όσο και ο κόσμος γύρω του. Μια πρόκληση στο συμβατικό βιομηχανικό προφίλ εκπαίδευσης. Εξάλλου το ήθος και η φιλοσοφία που σκιαγραφεί τις δραστηριότητες του I love dyslexia έχουν τις ρίζες τους στο σεβασμό της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου».

Η διδασκαλία εδράζεται σε διεθνή καινοτόμα, εκπαιδευτικά πρότυπα, βασισμένα στη πολυαισθητηριακή και project based διδασκαλία, τη «διαφοροποιημένη» διδασκαλία, τις νέες τεχνολογίες καθώς και την καλλιέργεια του δημιουργικού νου και των ζωτικών δεξιοτήτων μελέτης και ζωής, προετοιμάζοντας τους μαθητές να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Το πρόγραµµα εκπαίδευσης που εφαρµόζεται είναι ένας συνδυασµός κατάλληλων τεχνικών διδασκαλίας και εξειδικευµένων λογισµικών που χρησιµοποιούνται σε διαδραστικούς πίνακες και υπολογιστές. Το πρόγραµµα αυτό ανανεώνεται, προσαρµόζεται και τροποποιείται κατάλληλα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του κάθε µαθητή ξεχωριστά.

Επικοινωνία:
Τ: 210 6082147
Ε:info@ilovedyslexia.gr
www.ilovedyslexia.gr
http://www.facebook.com/ilovedyslexia

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *