«Να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία στα βόρεια προάστια»

1AA5AC34DBE0D533231470B0E3AAD74B.jpg

  Την αντίθεσή του στην παύση λειτουργίας και μετακίνηση των ορθοπαιδικών κλινικών του Α. Φλέμινγκ και του Σισμανόγλειου εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Η συνέχιση του υγειονομικού μπλοκ στα βόρεια προάστια από τον ΙΣΑ είναι αναγκαία», επισημαίνει ο ΙΣΑ.

Αναλυτικά η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του περί της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας του υγειονομικού μπλόκ του ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ, του ΓΝΑ Σισμανόγλειο και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης . Η διατήρηση της λειτουργίας των ορθοπαιδικών κλινικών, τόσο στο ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ, όσο και στο ΓΝΑ Σισμανόγλειο είναι ζωτικής σημασίας, καθότι παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και δια τούτο μεγάλος όγκος ασθενών προσέρχεται καθημερινά σε αυτές . Επιπροσθέτως η οφθαλμολογική κλινική του ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών διότι το ΓΝΑ Σισμανόγλειο δεν διαθέτει τέτοια και ως εκ τούτου με την παύση λειτουργίας της συνεπάγεται η αδυναμία λήψης οφθαλμολογικών υπηρεσιών υγείας για μεγάλο αριθμό ασθενών.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η συνέχιση λειτουργίας του Υγειονομικού μπλοκ στη περιφέρεια των Βορείων και Ανατολικών Προαστίων, μεταξύ του ΓΝ Σισμανογλείου, του ΓΝΑ Φλέμιγκ και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, είναι ζωτικής σημασίας, διότι τα συγκεκριμένα νοσοκομεία εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών δεκαπέντε δήμων της Αττικής. Ως εκ τούτου συνηγορούμε στην συνέχιση της λειτουργίας των τριών αυτών νοσοκομείων, όπως ακριβώς λειτουργούν, διότι παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής, σε μια εποχή όπου η ζήτηση ποιοτικών και ποσοτικών υπηρεσιών δημοσίας υγείας ολοένα αυξάνει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Είμαστε σε εγρήγορση για την αποκατάσταση αυτού του ζητήματος και αναμένουμε και την λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης στο Α. Φλέμιγκ στη πτέρυγα Τσαγκάρη.»

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *