Οι έξι μύθοι για τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα

Οι ιώσεις έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους. Ας δούμε κάποιους μύθους σχετικά με το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη που πρέπει να γνωρίζετε, τόσο για εσάς όσο και τα παιδιά σας:

Το κοινό κρυολόγημα μπορεί να εξελιχθεί σε γρίπη: Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού αυτά τα δύο οφείλονται σε διαφορετικούς ιούς. Επιπλέον, αν και τα συμπτώματά τους μοιάζουν, η γρίπη έχει σοβαρότερα συμπτώματα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η γρίπη δεν είναι καθόλου ανησυχητική: Η γρίπη μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές που είναι πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο. Συνεπώς, δεν είναι κάτι που δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά.

Όταν έχουμε πυρετό, δεν πρέπει να τρώμε: Ο πυρετός δεν έχει καμία σχέση με την κατανάλωση τροφής, ίσα-ίσα που όταν έχουμε πυρετό πρέπει να πίνουμε πολλά υγρά και να τρεφόμαστε.

Το αντιγριπικό εμβόλιο μας προστατεύει 100% από τη γρίπη: Το εμβόλιο δυστυχώς είναι αποτελεσματικό στο 75% των περιπτώσεων, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχετε κάνει το εμβόλιο και πάλι να αρρωστήσετε.

Όταν βήχουμε, καλύπτουμε το στόμα με το χέρι μας: Αυτό είναι μεγάλο λάθος, αφού το χέρι μας στη συνέχεια θα μεταφέρει τον ιό σε κάποιον άλλον. Χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντιλο ή τον αγκώνα σας για να καλύψετε το στόμα σας.

Αν βγούμε στο κρύο, θα αρρωστήσουμε: Τόσο η γρίπη όσο και το κοινό κρυολόγημα προκαλούνται από ιούς και δεν έχουν καμία σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία. Συνεπώς, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν αρρωσταίνουμε αν μας χτυπήσει κρύος αέρας ή αν βγούμε έξω με βρεγμένα μαλλιά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *