Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στο «Παπαγεωργίου»

 
Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται σήμερα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του οποίου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμής των μισθών τους.


Το αίτημα να αλλάξει το πρόγραμμα εφημεριών για σήμερα και να μετατεθεί η εφημερία του «Παπαγεωργίου» σε άλλη μέρα, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη ταλαιπωρία των πολιτών εξαιτίας της επίσχεσης, δεν έγινε δεκτό από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια.

Το «Παπαγεωργίου» εφημερεύει κανονικά από τις 8 το πρωί, μαζί με τον Άγιο Παύλο, αν και λόγω της κινητοποίησης, εκφράζονται φόβοι ότι οι ασθενείς είναι πιθανόν να μην εξυπηρετηθούν έγκαιρα ή να παραπέμπονται αλλού και να ταλαιπωρηθούν.

Παρά την πληροφόρηση που έχει η διοίκηση του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Υγείας έχει υπογράψει εντάλματα πληρωμών και σύντομα θα δοθεί επιχορήγηση στο «Παπαγεωργίου», οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

«Ενημερωθήκαμε ότι υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα ένα ένταλμα πληρωμής. Ωστόσο, δεν ξέρουμε ακόμα ποιο είναι το ποσό για την επιχορήγηση του νοσοκομείου και πότε θα λάβουμε τα χρήματα», είπε στον «Αγγελιοφόρο» ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Γιώργος Χριστόπουλος.

Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και την ερχόμενη εβδομάδα με στάσεις εργασίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *