«Μοιάζω με μπόντι μπίλντερ, αποκαλώ τον εαυτό μου Hulk»

62A3E98D65BFC80758A509992309B7F8.jpg

  Η περίπτωση μιας γυναίκας που υποφέρει από μια ανεξακρίβωτη πάθηση, παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή βρετανικού δικτύου, προκαλώντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Η 50χρονη Helen Stephens υποφέρει από συμπτώματα που θυμίζουν αυτά που παρουσίαζε και ο Hulk, καθώς οι μύες της πρήζονται, φουσκώνουν και σκληραίνουν όπως συνέβαινε και με το γνωστό υπερήρωα.

«Αποκαλώ τον εαυτό μου Hulk, Άρνι (Σβαρτζενέγκερ) ή Ράμπο. Μοιάζω με μπόντι μπίλντερ», δήλωνε η γυναίκα τον περασμένο χρόνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Μάλιστα, το πρήξιμο των μυών λαμβάνει χώρα όταν βρίσκεται σε καταστάσεις στρες και ταραχής.

Stephens3.jpg

Η περίεργη συμπτωματολογία της Helen Stephens ξεκίνησε μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1991. Οι μυϊκοί σπασμοί την κρατούν καθηλωμένη στο κρεβάτι συνεχώς, ενώ απαραίτητη είναι η συνεχής ιατρική παρακολούθηση.

Παρά το μεγάλο διάστημα που έχει περάσει με τα συμπτώματα αυτά, οι γιατροί αδυνατούν ακόμη να προσδιορίσουν τις αιτίες. Για χρόνια, πίστευαν ότι έπασχε από μια εξαιρετικά σπάνια νευρολογική διαταραχή, με την ονομασία σύνδρομο Stiff-Person. Ωστόσο, νεότεροι και πιο λεπτομερείς έλεγχοι αποκάλυψαν ότι δεν έπασχε από την πάθηση αυτή.

Δυστυχώς, οι γιατροί πιστεύουν ότι η 50χρονη γυναίκα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, η οποία εκτιμούν πως θα αποβεί θανατηφόρα, αλλά χωρίς διάγνωση, δεν μπορούν να τη θεραπεύσουν.

Stephens2.jpg

Stephens1.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *