Μήνυση κατά του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

 
Μήνυση κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνος Λουράντος, αναφέροντας πως «η αφερεγγυότητα του ελληνικού κράτους προς τους προμηθευτές του και η ατιμωρησία όσων ευθύνονται για την αναίτια καταστροφή συνετών επαγγελματιών έχει φτάσει στο απροχώρητο».


Ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι βάσει των εξαγγελιών της πολιτείας για πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων χρημάτων του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, οι φαρμακοποιοί εξέδωσαν μεταχρονολογημένες επιταγές προς τις φαρμακαποθήκες – προμηθευτές τους, πληρωτέες σήμερα 15 Ιανουαρίου, για την πληρωμή των φαρμάκων που προμηθεύουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Λουράντος, ο οργανισμός, ο οποίος χθες κατέθεσε 140 εκατ. ευρώ για χρέη προς τους φαρμακοποιούς, προχώρησε σε απευθείας καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών, τους αριθμούς των οποίων, όπως αναφέρει ο Λουράντος, διέθετε στα μητρώα του από την εποχή που το ΙΚΑ πλήρωνε απ’ ευθείας τους φαρμακοποιούς (ήτοι προ της εντάξεώς του στον ΕΟΠΥΥ), χωρίς να λάβει υπόψη του ότι πολλοί εξ αυτών των λογαριασμών έχουν κλείσει, καθώς οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματα μέσω του Συλλόγου.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες εκατοντάδες επιταγές μελών μας, τα οποία αδυνατούν όλως ανυπαιτίως να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις καθώς η ασυνέπεια των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον Τειρεσία», τονίζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Λουράντος σημειώνει ότι είχε ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ να μην προβεί σε απευθείας καταβολές στους ατομικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών των χρεών του ΟΠΑΔ έτους 2011, αλλά τα χρήματα να κατατεθούν στο Σύλλογο, ο οποίος εν συνεχεία τα διανέμει στα μέλη του, όπως προβλέπει και η σύμβαση με τον Οργανισμό, προς αποφυγή προβλημάτων.

Ο κ. Λουράντος ζητά την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων υπό των αρμοδίων προσώπων του ΕΟΠΥΥ, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Υγείας, «που παραβιάζοντας συμβάσεις και νόμους, οδηγούν εν γνώσει τους έντιμους επαγγελματίες και οικογενειάρχες στο χείλος του γκρεμού».

Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας με θέμα το ωράριο των εφημεριών και το πρόβλημα των διευρυμένων που, για το Σύλλογο, «αποτελεί αγκάθι».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *