Ακόμη και το χειμώνα! Μια βουτιά βοηθάει την καρδιά

Το κολύμπι ή το  αερόμπικ στο νερό μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε την καρδιά σας σε καλή κατάσταση. Αν ψάχνετε για μια δραστηριότητα που θα διώξει μακριά τους πόνους των αρθρώσεων χωρίς να σας καταπονεί και δεν θα σας αφήνει ιδρωμένους, αυτή, είναι η λύση που σας ταιριάζει.

Αποκτήστε  πρόσβαση σε μια εσωτερική πισίνα, όπου θα μπορείτε να κολυμπήσετε ή να κάνετε αερόμπικ στο νερό όλο το χρόνο .

«Εάν φαντάζεστε  μια άσκηση που θα μπορούσατε να ξεκινήσετε κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και συνεχίζετε καλά στα επόμενα χρόνια σας, η κολύμβηση πρέπει να βρίσκεται  στην κορυφή της λίστας», λέει ο Dr. Meagan Wasfy, καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

1.Η κολύμβηση δραστηριοποιεί  πολλούς και  διαφορετικούς μυς στους βραχίονες, τα πόδια και τον κορμό.

2.Η ευεξία που νιώθετε μέσα στην πισίνα διώχνει το άγχος και η άνωση του νερού δεν καταπονεί τις αρθρώσεις.

3.Συστήνεται εάν έχετε αρθρίτιδα, είστε υπέρβαροι ή αναρρώνετε από τραυματισμό.

Οι επιβαρύνσεις των συνδέσμων και των αρθρώσεων μειώνονται στο ελάχιστο ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια και αυξημένο εύρος στη κίνηση της άρθρωσης.

Παράλληλα η άνωση δημιουργεί ευχάριστη διάθεση ενώ συμβάλει στη χαμηλότερη καρδιακή συχνότητα, κατά τη διάρκεια της άσκησης, λόγω της αποτελεσματικότερης επαναφοράς του αίματος στη καρδιά άρα και στην ελάφρυνση του καρδιακού έργου.

Είναι ιδανικό μέσο άσκησης για:

Έγκυες γυναίκες

Όσους επιθυμούν να αδυνατίσουν εύκολα και με ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση του μυοσκελετικού τους συστήματος.

Παχύσαρκους ή υπέρβαρους

Καρδιοπαθείς

Άτομα με παθολογικά προβλήματα.

Υπερτασικούς

Διαβητικούς

Διαβάστε ακόμη...