Μια «τράπεζα ωαρίων» στη Βρετανία

05530441E8A81B620F65E3861002DF24.jpg

  Κλινική γονιμότητας θα ανοίξει την πρώτη ιδιωτική «τράπεζα ωαρίων» στη Βρετανία, επιτρέποντας στις γυναίκες που το επιθυμούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν ωάρια, τα οποία θα χρησιμοποιούνται στις θεραπείες γονιμότητας, αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα.

Την παραπάνω υπηρεσία θα παρέχει η Γυναικολογική Κλινική Λονδίνου, της οποίας οι εκπρόσωποι υποστηρίζουν ότι προφέρει μια πρακτική λύση στο πρόβλημα της έλλειψη δωρητών και βοηθά στην υλοποίηση του ονείρου πολλών ζευγαριών να αποκτήσουν οικογένεια. Επίσης, ελπίζουν ότι η πρόσβαση στην τράπεζα αυτή θα αποτρέψει πολλούς ασθενείς από το να αναζητήσουν θεραπεία σε χώρες με χαμηλά επίπεδα ασφάλειας.

Παρά το γεγονός ότι οι κλινικές γονιμότητας σε όλη τη χώρα έχουν λάβει τη σχετική άδεια για αγορά ωαρίων από δωρητές και τη χρήση τους στις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι υπεύθυνοι της κλινικής ισχυρίζονται ότι αυτό θα είναι το πρώτο κέντρο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Μάλιστα, το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη δοκιμαστικά από τον Ιανουάριο και 60 ασθενείς έχουν ήδη δωρίσει ωάρια, τα οποία χάρισαν 40 επιτυχείς εγκυμοσύνες.

Οι δωρητές, που η ηλικία τους θα κυμαίνεται στα 20 έτη, θα λαμβάνουν 750 λίρες Αγγλίας, ενώ οι ασθενείς, που επισκέπτονται την κλινική και των οποίων η ηλικία θα κυμαίνεται μεταξύ 42-44 ετών, θα πληρώνουν μέχρι και 10.000 λίρες για ολόκληρη τη θεραπεία.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *