Μηλόξυδο το θαυματουργό: Πώς πρέπει να λαμβάνεται & για ποιο διάστημα για να έχει αποτέλεσμα

Το ξύδι από μηλίτη έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια λόγω μια σειράς ευεργετικών ιδιοτήτων για την υγεία: από τη συμβολή του στον έλεγχο του διαβήτη μέχρι την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει και στον έλεγχο του βάρους, προλαμβάνοντας την παχυσαρκία και συμβάλλοντας στην απώλεια κιλών συνδυαστικά με ένα κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής. Στους φανατικούς υποστηρικτές του μηλόξυδου ανήκει η Τζένιφερ Άνιστον, η οποία έχει δηλώσει ότι τα καταναλώνει καθημερινά το πρωί μαζί με τις βιταμίνες της.

Για να έχει αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους, το μηλόξιδο πρέπει να καταναλώνεται σταθερά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Carol Johnston, εμπειρογνώμονας από το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δήλωσε στο Men’s Health ότι πρέπει να πίνετε ξύδι μηλίτη για τουλάχιστον τρεις μήνες αν θέλετε να δείτε διαφορά στο βάρος σας.

Έχοντας μελετήσει τα οφέλη του μηλόξυδου και τη συμβολή του στην απώλεια βάρους, τονίζει ότι δεν προκαλεί θεαματική αλλαγή στο βάρος, αν όμως το καταναλώνετε με συνέπεια, μπορεί να έχει ααποτελέσματα. Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ που έχει την ιδιότητα να καίει το λίπος. Παράλληλα, επηρεάζει τον μεταβολισμό του λίπους, κατευθύνοντας το σώμα να χρησιμοποιεί το λίπος για την παραγωγή ενέργειας, αντί να το αποθηκεύει.

Για να λειτουργήσει, πρέπει να το καταναλώσετε στο πλαίσιο μια δίαιτας που περιέχει τροφές με άμυλο, όπως πατάτες ή ρύζι. Όπως εξηγεί η Johnston, με αυτό τον τρόπο επιβραδύνεται η πέψη του αμύλου και νιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα. Ο πιο δημοφιλής τρόπος κατανάλωσης είναι να πίνει κανείς δύο κουταλιές της σούπας πριν από το πρωινό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έτσι συμβάλλει στην μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και ως εκ τούτου στη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής. Είναι επίσης χρήσιμο να καταναλώνεται από τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2, επειδή βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *