Μεγάλες ελλείψεις σε νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας

BD8CF3C4CFE785C46297B4B9C18FE02E.jpg

  Τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων της Μεσσηνίας τόνισε στον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, ο πρόεδρος των ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ στο νομό, Μανώλης Μάκαρης.

Σε συνάντησή τους στο γραφείο του κ. Αλευρά, ο κ. Μάκαρης επεσήμανε και τις μεγάλες μειώσεις που έχουν γίνει στις αποδοχές των γιατρών, που για μια ώρα εφημερία παίρνουν κάτι λιγότερο από 3 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε τη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η αρμοδιότητα του τομέα της υγείας πρέπει να περιέλθει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όπως προβλεπόταν αρχικά στον «Καλλικράτη». Παρατήρησε ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να επηρεάσει τον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα τώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται σκληρά και έχει ανάγκη από καλύτερες υπηρεσίες υγείας, ενώ οι ασθενείς αυξάνονται.

Ο κ. Αλευράς αναφέρθηκε στις επενδύσεις που γίνονται με χρήματα του ΕΣΠΑ, για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων σε Κ.Υ. και Π.Ι. και την προμήθεια ιατρικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, κυρίως στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο αναδιάρθρωσης του ισογείου του νοσοκομείου Κυπαρισσίας που εντάσσεται με προϋπολογισμό 1.260.000 ευρώ, επισημαίνοντας πως «είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, ότι το νοσοκομείο πρέπει ν’ αναβαθμιστεί, γιατί παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε μια ευρύτερη περιοχή από Ανδρίτσαινα-Ζαχάρω μέχρι Πύλο».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *